HOT NEWS

Pacient mort, după o transfuzie de sânge greşită făcută la Spitalul Pantelimon, din București

grupa_de_sange_81644100

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a murit, după ce a primit o altă grupă de sânge, prin transfuzie. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat, pentru Agerpres, că demarat o achetă în acest caz. De asemenea, procurorii de la Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal, iar vineri sunt aşteptate expertizele medico-legale care vor arăta cine se face vinovat de moartea pacientului.

Cele mai citite

Pacientul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, venea de mai mult timp la Spitalul Pantelimon, din București. Acesta suferea de mai multe afecțiuni, printre care și ciroză. Din primele informații, asistenta nu a verificat grupa de sânge a pacientului și i-a făcut o transfuzie greșită.

Vineri seară, pacientului i s-a făcut rău și a fost transferal la Spitalul Floreasca, unde a murit.

Direcția de Sănătate Publică București a făcut o anchetă la Spitalul „Sf. Pantelimon” în cazul unui pacient care a murit și căruia i s-ar fi făcut o transfuzie greșită de sânge.

„Este o anchetă a DSP București”, a declarat, joi, pentru Agerpres, ministrul Sănătății, Florian Bodog.

De asemeea, Managerul unității medicale, Gheorghe Popescu, a precizat, pentru Agerpres, că a fost derulată o anchetă de către DSP și Institutul de Hematologie, în urma căreia s-a constatat că „toate procedurile au fost respectate”.

„A fost ancheta DSP, a Institutului de Hematologie, care au constatat că procedurile au fost respectate. Singura care nu a respectat procedurile a fost asistenta medicală. Am convocat comisia de disciplină. Am suspendat-o (pe asistentă — n.r.). Se merge până la desfacerea contractului de muncă”, a spus managerul.

Pacientul care a murit în urma transfuziei greșite fusese internat pe Secția de gastro a spitalului și prezenta insuficiențe renale și pulmonare.

Anul trecut, în iunie, o femeie de în vârstă de 68 de ani a murit la Spitalul de Chirurgie Plastică, la o săptămână după ce i-a fost făcută o transfuzie greșită de sânge cu grupa de sânge B, deşi aceasta avea grupa A. Medicul și asistenta medicală care i-au făcut transfuzia au fost puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Anul acesta, la Spitalul Filantropia din Craiova, doi pacienți au murit în urma unor transfuzii de sânge. Spitalul a fost amendat cu 25.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină. Au mai fost amendați, cu câte 1.000 de lei, medicul de gardă, asistentul de la unitatea de transfuzii și alți trei asistenți din secția de hematologie.

Nu rata

SURSĂ: Realitatea.net

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu
Cancanuri