News

Povestea cutremurătoare a “fetiţei bune” din filmul “Maria, Mirabela”

Filmul "Maria, Mirabela", regizat de Ion Popescu Gopo, a incantat generatii dupa generatii si a scos la iveala, la acea vreme, in anii '80, doua micute vedete: Medeea Marinescu, interpreta Mirabelei,...
02.06.2015 | 17:34

Filmul “Maria, Mirabela”, regizat de Ion Popescu Gopo, a incantat generatii dupa generatii si a scos la iveala, la acea vreme, in anii ’80, doua micute vedete: Medeea Marinescu, interpreta Mirabelei, fetita cea rea, si Gilda Manolescu, fetita cea buna.

Pelicula “Maria, Mirabela” a cucerit generatii intregi, iar cele doua fetite din rolurile principale au ajuns personaje cunoscute de intreaga Romanie. Daca Medeea Marinescu, interpreta Mirabelei din film, a ramas in lumina reflectoarelor si este astazi o actrita renumita, cealalta micuta din film, Maria, interpretata de Gilda Manolescu a disparut din atentia publicului.

ADVERTISEMENT

Destinul s-a frant brusc

Gilda Manolescu a plecat din Romania imediat dupa premiera filmului, in anii ’80. Impreuna cu mama sa, care se maritase cu un neamt, si cu bunica, s-au stabilit in Germania. A renuntat la actorie si nu s-a mai stiut nimic de ea. Destinul Gildei Manolescu s-a frant brusc. A murit in anul 2009, intr-un accident de masina. Avea doar 34 de ani.

61676395

 

„Am încercat să iau legătura cu ea însă nu am reuşit. Gilda a murit. Am aflat după ce am primit un telefon de la cineva care era prieten cu mama ei. Am fost şocată”, declara, in urma cu cativa ani, Medeea Marinescu, colega Gildei Manolescu din filmul lui Ion Popescu Gopo.

ADVERTISEMENT

“Maria, Mirabela”, un film romanesc de succes

“Maria, Mirabela” este un film romano-sovietic regizat de Ion Popescu Gopo in anul 1981. In pelicula sunt combinate jocul viu al actorilor cu desenele animate. In film, alaturi de personajele interpretate de actori apar si trei personaje animate: Oache, Scaparici si Omide.

Sursă: www.cancan.ro