Fotbal intern

Povestea fotbalistului român care s-a făcut călugăr la Muntele Athos!

Eduard Bandi a ales să se retragă din fotbal, toate acestea după ce la începutul anilor 2000 a jucat pentru Tractorul Braşov, Rapid Bucureşti şi Sheriff Tiraspol....
25.03.2017 | 00:04

Eduard Bandi a ales să se retragă din fotbal, toate acestea după ce la începutul anilor 2000 a jucat pentru Tractorul Braşov, Rapid Bucureşti şi Sheriff Tiraspol.

Bandi a lăsat fotbalul pentru a se călugări, iar în prezent îmbracă haina monahală pe Muntele Athos, deşi o bună perioadă a stat la Mănăstirea Putna, scrie Libertatea.

Acesta a început fotbalul la 14 ani, la Motru, iar la 18 ani a ajuns la Rapid Bucureşti. După o perioadă petrecută la formaţia din Giuleşti a prins un transfer la Sheriff Tiraspol, acolo unde avea un salariu bun, dar a renunţat la tot pentru a se călugări. Şi-a luat numele de Pahomie şi a plecat la Mănăstirea Gura Motrului din Mehedinţi. “Mă-sa i-a băgat chestii religioase în cap. Una peste alta, nu cred că e sănătoasă la cap. Despre mine spunea că sunt diavolul în persoană”, spunea tatăl lui Bandi.

Eduard-Bandi

A fost descoperit de un alt fotbalist

Eduard Bandi a decis să plece la Muntele Athos, după ce a fost şoferul stareţului de la Mănăstirea Putna. Şi-a luat numele de Părintele Pahomie şi a ajuns unul dintre cei mai bine văzuţi călugări români. “Vorbeam cu cei de acolo, m-au întrebat de unde sunt. Le-am spus că din România. Atunci mi-au spus că este şi la muntele Athos un călugăr român, care a jucat fotbal. Iniţial am crezut că este o glumă. Dar apoi mi-au zis că este vorba despre Edi Bandi. Am rămas uimit. E adevărat, nu am vorbit cu el, însă mi-au spus cei de acolo câteva detalii. Ştiu că nu a jucat foarte mult la Rapid, însă mi s-a părut o lucrare a destinului”, a spus Philippe Magdalinis,care în prezent evoluează pentru Rapid, în liga a 5-a, dar care a dat probe pentru o echipă din zona Salonic.

Edi Bandi a jucat opt partide pentru Rapid în sezonul 2001 – 2002, dar şi în câteva partide ale naţionalelor de tineret şi juniori. Debutul său în vişiniu s-a consumat în mai 2001, într-un meci de la Galaţi cu Oţelul, pe care Rapid l-a câştigat cu 4-1, iar următorul meci şi primul ca titular, a avut loc pe 14 octombrie acelaşi an, atunci când Bandi a fost utilizat în garnitura de start la Bistriţa, cu Gloria.