Fotbal intern

CRAIOVA-STEAUA. Ultimul erou al oltenilor: “Coadă până la Slatina”

CRAIOVA-STEAUA.  Jean Vlădoiu a povestit pentru FANATIK.RO cum l-a făcut Dinel Staicu să revină pe teren, deşi hotărâse ca la 33 de ani să se lăsase de fotbal....
18.02.2017 | 11:03

CRAIOVA-STEAUA.  Jean Vlădoiu a povestit pentru FANATIK.RO cum l-a făcut Dinel Staicu să revină pe teren, deşi hotărâse ca la 33 de ani să se lăsase de fotbal.

CRAIOVA-STEAUA. 2002 este anul în care Craiova lui Dinel Staicu a obţinut ultima victorie în faţa Stelei, 3-1, cu peste 40.000 de spectatori în tribunele fostului stadion Ion Oblemenco şi peste 20.000 de suporteri rămaşi pe la porţi. De atunci şi pînă în prezent echipele lui Adrian Mititelu şi Mihai Rotaru nu au reuşit să mai învingă gruparea roş-albaştrilor. FANATIK.RO a luat legătura cu unul dintre eroii oltenilor din 2002, Jean Vlădoiu, cel care şi-a amintit povestea acelui meci.

“Pusesem punct activităţii de fotbalist!”

CRAIOVA-STEAUA. Contactat de către FANATIK.RO, Jean Vlădoiu ne-a mărturisit că ce a văzut în 2002 pe Ion Oblemenco nu a mai văzut în viaţa sa, deşi jucase până atunci la Rapid, Dinamo şi Steaua.

Îmi aduc aminte cu plăcere de meciul din 2002, dar nu am ştiut că aia a fost ultima victorie a Craiovei în faţa Stelei. În perioada respectivă eu mă lăsasem de fotbal de trei luni. Trecusem de 33 de ani. Îmi aduc aminte că a venit Dinel Staicu personal la Bucureşti şi a tras de mine vreo trei zile să revin pe teren. Mi-a spus că vrea să facă o echipă bună în jurul lui Badea, Luţu, Stîngă şi Sava, dar că are nevoie şi de experienţa mea. Eu i-am spus că m-am lăsat de fotbal de trei luni, dar el nici nu a vrut să audă. Într-un final m-a convins să revin pe teren şi am semnat cu Craiova”, şi-a început povestea Vlădoiu.

“După o săptămână îmi venea să leşin”

CRAIOVA-STEAUA. În continuare, Jean Vlădoiu ne-a povestit cum a intrat pe teren şi împotriva fostei sale echpe, Steaua în meciul de pe 2 septembrie 2002. “Îmi aduc aminte că începusem bine campionatul. Eram pe primul loc după vreo două-trei etape, dar eu abia că îmi mai simţeam oasele. Dinel Staciu mă luase practic din pat cum s-ar spune. După o săptămînă de antrenamente simţeam că îmi vine să leşin. Înainte de meciul cu Steaua, Emil Săndoi m-a întrebat cînd vreau să intru pe teren? Să intru titular sau din postura de rezervă? I-am spus că e mai bine să stau pe bancă şi să întru în partea a doua indiferent de ce scor e.

Am intrat la 1-0 pentru Craiova şi îmi aduc aminte că am scos un penalty pentru olteni şi am dat şi o pasă de gol. În stadion era o nebunie generală, Chiar i-am spus lui Badea, care era căpitanul echipei, că ce este aici la ei nu am mai văzut în viaţa mea. După meci parcă ziceai că noi cîştigasem campionatul. Cînd am plecat spre Bucureşti era coloană de maşini pînă la Slatina. 40.000 de oameni erau pe stadion şi vreo 20.000 erau rămaşi pe la porţi.

Lumea mă recunoştea în maşină şi trebuia să mă opresc să îi salut sau să stau de vorbă cu ei. Atunci mi-am dat şi eu seama cum trăiesc oltenii fotbalul. Am simţit pe propria piele, iar cine a spus că dacă nu ai trecut şi pe la Craiova din postura de jucător, însemană că nu ai fost fotbalist adevărat, a avut dreptate. Aşa este!”, a încheiat Vlădoiu.