Fotbal international

VIDEO. PRELIMINARII CM. Nemec, GOL şi ASIST pentru Slovacia!

S-a terminat şi a treia zi a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia. Dinamovistul Adam Nemec a ieşit în evidenţă pentru naţionala Slovaciei, după ce a marcat un gol şi a pasat decisiv...
27.03.2017 | 00:30
VIDEO PRELIMINARII CM Nemec GOL si ASIST pentru Slovacia

S-a terminat şi a treia zi a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia. Dinamovistul Adam Nemec a ieşit în evidenţă pentru naţionala Slovaciei, după ce a marcat un gol şi a pasat decisiv în meciul contra Maltei.

Muntenegru -Polonia 1-2 (Mugosa 63 / Lewandowski 40, Piszczek 82) VIDEO

muntenegru

Armenia – Kazahstan 2-0 (Mkhitaryan 73, Ozbiliz 75) VIDEO

armenia
Azerbaidjan – Germania 1-4 (Nazarov 31 / Schurrle 19, 81, Muller 35, Gomez 45) VIDEO

azer
Anglia – Lituania 2-0 (Defoe 21, Vardy 66) VIDEO

anglia
San Marino – Cehia 0-6 (Barak 17, Darida 19, 77 pen., Barak 24, Gebre Selassie 26,  Krmencik 43) VIDEO

san marino
Malta – Slovacia 1-3 (Farrugia 14 / Weiss 2, Gregus 41, Nemec 84) VIDEO

malta

Irlanda de Nord – Norvegia 2-0 (Ward 2, Washington 33) VIDEO

irlanda
România – Danemarca 0-0

romania
Scoţia – Slovenia 1-0 (Martin 88)

scotia

ad

eh

i

Azerbaidjan – Germania / duminică, 26 martie, 19:00, Digi Sport 3

Bătălia pentru Caucaz a fost, spun specialiştii, cheia succesului Uniunii Sovietice în faţa naziştilor, în Al Doilea Război Mondial. Ajutat inclusiv de România, înainte de a întoarce armele, Hitler a vizat câmpurile petrolifere din zona caspică. A ordonat un dublu atac, la Stalingrad şi în Munţii Caucaz, cu ţintă spre porturile Mării Caspice, inclusiv Baku. A dat greş, iar soarta sa a fost pecetluită. Contraofensiva sovietică din 1943 a însemnat începutul sfârşitului pentru Al Treilea Reich. Au trecut 74 de ani, iar Joachim Low conduce „panzerele” spre Baku. Se anunţă o victorie fără istoric a Germaniei. Şi, totuşi, acest „fără istoric” rămâne una dintre părţile cele mai frumoase ale fotbalului pentru echipe naţionale. Disputele 11 contra 11 nu fac victime. Peste 600.000 de oameni, inclusiv români, au murit în timpul Bătăliei pentru Caucaz, în Al Doilea Război Mondial. Se va juca şi în memoria lor.

ECHIPELE PROBABILE:

Azerbiajan (4-1-4-1): Agayev – Mirzabekov, Medvedev, B. Huseynov, Abbasov – Garayev – Alaskarov, Amirguliev, Nazarov, Gurbanov – Sheydayev. Selecţioner: Robert Prosinecki.
Germania (4-2-3-1): Ter Stegen – Kimmich, Rudiger, Hummels, Hector – Kroos, Khedira – Müller, Özil, Draxler – M. Gomez. Selecţioner: Joachim Löw.

Irlanda – Ţara Galilor / duminică, 24 martie, ora 21:45

La o săptămână după St. Patrick’s Day, în Irlanda este din nou forfotă. Insula vecină îi trimite pe Bale şi compania într-o incursiune ofensivă foarte importantă. Miza, pentru ambele combatante, este calificarea la Campionatul Mondial din Rusia 2018. „Verzii” sunt poziţionaţi excelent, în special după cruciala victorie din Austria. De partea cealaltă, „dragonii” vin destul de şifonaţi. Semifinalista de la Euro 2016 a înregistrat două remize pe propriul teren, cu Serbia şi Georgia. Nu îşi mai permite paşi greşiţi. Asta în condiţiile în care galezii nu au reuşit niciodată să îi învingă pe orgolioşii irlandezi. Ba, chiar mai mult, au pierdut de fiecare dată la Dublin şi au marcat un singur gol în 3 deplasări. Ultima dintre ele a fost, însă, în 2011. S-au schimbat vremurile, Ţara Galilor are o generaţie foarte bună. Şi, mai important, Irlanda este decimată de numeroasele accidentări.