News

PRIMA reacţie a avocatului care o poate face pe FCSB campioană!

FCSB va merge la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne în încercarea de a obţine titlul de campioană a României pentru sezonul 2016/2017 în detrimentul celor de la Viitorul. Pentru...
01.06.2017 | 00:04

FCSB va merge la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne în încercarea de a obţine titlul de campioană a României pentru sezonul 2016/2017 în detrimentul celor de la Viitorul. Pentru a fi sigur că va avea parte de o reprezentare cât mai puternică, Gigi Becali a antamat o armată de avocaţi, români şi străini. Printre aceştia se numără şi spaniolul Jorge Ibarrola, un renumit avocat specializat pe cazuri din sport.

“E totul confidenţial! Vom vedea ce se va întâmpla”

Omul în care Gigi Becali îşi pune speranţele este partener în celebra firmă Libra Law Ibarrola&Ramoni, ce îşi are sediul chiar la Lausanne, la 15 minute distanţă de mers cu maşina de locul în care îşi desfăşoară activitatea Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv.

tribuna1

Cum a ajuns Gigi Becali să apeleze la Ibarrola? Ibericul este extrem de apreciat în fotbalul românesc pentru rezultatele pe care le-a avut în diferitele procese în care a fost reprezentantul unor cluburi de la noi. Astfel, de-a lungul timpului, firma la care Ibarrola este partener a apărat interesele celor de la Sportul Studenţesc sau Concordia Chiajna. De altfel, datorită lui Ibarrola clubul ilfovean a fost reprimit în Liga 1 în dauna Rapidului. Clubul din Liga 1 care a apelat cel mai des la ajutorul firmei spaniolului este însă CFR Cluj. Formaţia ardeleană

cfr

De ce este important pentru Becali că avocatul spaniol a preluat cazul? În branşă, Ibarrola este văzut drept un avocat scump, dar care garantează în mare măsură succesul. De altfel, aşa cum însuşi patronul FCSB recunoştea imediat după ce l-a angajat, numai onorariul de analiză a dosarului a fost de 5.000 de euro! Cu toate că sumele pe care le încasează sunt ameţitoare, Ibarrola este o persoană care preferă discreţia. Genul de om care tace şi face.

ibarrola

Contactat de FANATIK.RO, avocatul spaniol a avut o reacţie diplomată referitor la implicarea sa viitoare în cazul Stelei de la TAS.

E totul confidenţial. Nu vreau să vorbesc nimic despre Steaua sau despre vreun caz. Există o lege care îmi interzice să fac acest lucru. Vom vedea ce se va întâmpla în viitor. Vă rog să mă înţelegeţi“, a spus Jorge Ibarrola pentru FANATIK.RO.

“Eu v-aş spune totul, dar omul nu vrea”

Atitudinea distantă faţă de mass-media a lui Ibarrola este confirmată şi Gigi Becali. Acesta a explicat că avocatul pe care l-a angajat, fără să îi dea numele, a cerut să nu fie făcute publice detaliile acordului dintre părţi. “Nu vreau să vorbesc despre Ibarrola. Omul vrea ca totul să fie confidenţial. Eu v-aş zice toate sumele, dar, dacă el nu doreşte, eu respect decizia lui. Va fi şi o româncă alături el“, a declarat patronul FCSB.

“Am vorbit cu el acum două săptămâni şi trebuia să vină la Bucureşti”

Pentru a contura portretul lui Ibarrola, FANATIK.RO a stat de vorbă şi cu un român care i-a fost colaborator. Este vorba despre avocatul Lucian Novăcescu.

ln

Acesta a lucrat ca intern la Libra Law Ibarrola&Ramoni şi a făcut parte din echipa lui Ibarrola în dosarul 2015/A/4097, care a reprezentat CFR Cluj împotriva FRF (vezi facsimil).

novacescu

Am auzit că fosta mea firmă a preluat cazul FCSB. Eu acum lucrez pentru o altă firmă de avocatură, CPV Partners, dar m-am întâlnit cu Jorge chiar acum câteva zile şi ştiu că avea planificată o vizită la Bucureşti. Despre dosar nu pot să vorbesc în mod oficial prea multe pentru că noi avem la firmă un arbitru care primeşte destul de des cazuri de la TAS şi ar putea fi implicat direct în dosarul FCSB. Despre Jorge nu pot să vă spun decât că este un profesionist desăvârşit, cu care am avut o relaţie de muncă excelentă câtă vreme a fost angajatorul meu“, a declarat Lucian Novăcescu pentru FANATIK.RO.

Rămâi pe WWW.FANATIK.RO pentru a aflat mai multe detalii despre românca implicată în caz!