FOTBAL ROMÂNIA / FC U CRAIOVA

Mititelu: „Am pierdut 6 ani din viaţă, dar Universitatea va reveni în fotbal!”

UPDATE. Audierile au luat final. S-au decis două termene procedurale, pe 22 martie și pe 5 aprilie. 

Cele mai citite

Pe cinci aprilie, Adrian Mititelu, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi audiaţi, apoi va urma ultimul termen al procesului, a cărei dată nu a fost încă stabilită.

UPDATE / Audierea lui Adrian Stângaciu a luat final. Adrian Mititelu a vorbit la FANATIK.RO.

„După acest termen Cristi Borcea se va alege din partea mea cu o plângere penală pentru mărturie mincinoasă. Se pare că s-a obişnuit cu puşcăria şi îi place să stea pe acolo. Şi judecătorii ştiu că azi el a mințit. Eu cred că lui Cristi nu i-au spus că există înregistrările audio la dosar. Nu poţi să vii să minţi în faţa instanței, că pe 8 iulie Mitică Dragomir a cerut să nu fie excluşi, când pe înregistrări se aude clar ce a cerut Dragomir. Borcea a avut interes să fiu exclus cât mai repede deoarece la el jucau deja Găman şi Bărboianu, iar el avea interes să rămână aceştia în continuare la Dinamo. Oricum sunt foarte aproape de finalul procesului. Cu aceşti inculpați am pierdut 6 ani din viaţă, dar vă asigur că Universitatea Craiova o să revină in fotbal”, a spus Mititelu.

UPDATE / Adrian Stângaciu este audiat în acest moment.

„Nu am participat la şedinţa din 8 iulie şi nu anunţasem pe nimeni de problemele Craiovei.  Dar am fost chemat în şedinţă şi am fost întrebat dacă e adevărat că Universitatea Craiova a acţionat în instanțele civile. Eu trebuia să pregătesc vreo trei dosare pentru TAS. Mircea Sandu m-a întrebat, iar apoi m-a pus să anunţ Craiova să îşi retragă plângerea”, a spus Stângaciu.

Prin excludere, înțeleg pierderea calității de membru al FRF. ‘Excludere’ și ‘dezafiliere’ e același lucru. În opinia mea, este o sancțiune civilă, statutară, determinată de încălcarea gravă a statutului FRF. Nu mai țin minte dacă am folosit cuvântul ‘excludere’ sau ‘dezafiliere’ în cadrul ședinței din 8 iulie.

Le-am spus membrilor Comitetului Executiv că FC Universitatea Craiova nu au dreptul să se adreseze instanțelor civile pentru a contesta FRF, având dreptul să meargă la TAS. Nu mai țin minte ce formulare am folosit în cadrul ședinței dar aceasta a fost esența cuvintelor mele. Deorece la acel moment mi s-au părut mai importante litigiile de la TAS, de la licențierea cluburilor de fotbal nu am anunțat pe nimeni despre litigiile în instanțele civile acționate de FC Universitatea Craiova, timpul meu fiind ocupat cu acele lucruri.

În urma ședinței Comitetului Executiv, Mircea Sandu mi-a cerut să emit o adresă către FC U Craiova și să stabilesc un termen foarte scurt pentru ca acest club să își retragă plângerea. Eu am solicitat un termen mai lung, de câteva zile pentru a da posibilitatea clubului să își regleze conduita.

A rămas termenul stabilit propus de mine. Au fost de acord cu toții din Comitetul Executiv, inclusiv Sandu și Dragomir. După această discutie am părăsit sala. Din câte țin minte, în cadrul ședinței nu a fost adusă în discuție situația de la FC Bihor sau Pandurii. În ceea ce privește situația FC Bihor, clubul introdusese o acțiune în civil, însă atunci când i-am trimis o adresă în care era informată să își retragă acțiunea, acest club s-a conformat și să trimită la TAS. În ceea ce privește Pandurii, cunosc că a avut în 2009 a avut un litigiu cu Dinamo în privința lui Ilie Iordache”, a mai spus fostul oficial FRF.

„Am trimis în aceeași zi o adresă către FC U Craiova, prin care solicitam să își retragă acțiunile în fața instanțelor civile. Adresa a fost scrisă și semnată de către mine personal. Era identică cu cea trimisă către FC Bihor. A fost primit răspunsul cât eu eram la TAS. Răspunsul pe care l-au trimis a fost că ei au inițiat niște litigii de muncă și că este permis în statutul FRF. Kassai a trimis și el o adresă prin care i se solicita clubului să își retragă acțiunile în instanțele civile. Când m-am întors de la TAS m-am uitat peste conținutul primei adrese, trimise de mine și în răspuns se menționa că e vorba de un litigiu de muncă permis în fața instanțelor civile în statutul FRF între Pițurcă și club. Litigiul dintre Pițurcă și FC U Craiova trebuia să se judece exclusiv la comisiile FRF și apoi la TAS. Inclusiv în contractul celor două parti se specifica asta”, a spus Adrian Stângaciu.

„Apreciez că echipa în cauză a făcut o confuzie în ceea ce privește situația în care se afla. Abaterea este chemarea în judecată a FRF și a organismelor sale jurisdicționale. Odată aleasă calea de atac a jurisdicției sportive în solutionarea unui litigiu, aceasta trebuie urmată până la capăt și nu părăsită la jumătate, atunci când o parte este nemulțumită de decizie”, a mai precizat Stângaciu.

UPDATE / Mititelu a amenintat la sfârşitul declarației lui Borcea că o să facă plângere la DNA. Borcea i-a răspuns la întrebări aproape mereu cu „nu îmi mai aduc aminte”. Chestionat pe seama lui Bărboianu şi Găman, Borcea a spus ca nu îşi aminteşte cînd ăştia au fost transferați la Dinamo şi nu îşi aduce aminte dacă în Comitet s-a vorbit şi de ei doi.

UPDATE / Cristi Borcea a fost adus la Curtea de Apel. La precedemtele termene a absentat. „Te-am auzit pe înregistrări, banditule! Îmi pare rău de tine. Stai liniștit, că și Mitică și Sandu vor fi și ei într-o lună acolo la Jilava lângă tine”, i-a spus Adrian Mititelu lui Cristi Borcea,

„În şedinţa de pe opt iulie 2011 am început cu cazul Dinamo-Pandurii. Am anunţat comitetul de problemele pe care le am cu Condescu. Şi ei se adresaseră în instanţele civile. Aveam cu ei cazul Ilie Iordache. Dar am stins litigiul cu Marin Condescu după ce ne-a achitat până a doua zi dimineaţa 450 de mii de euro. Dacă nu achita, atunci Chiricheş venea la Dinamo. Ulterior am dezbătut si problema Universității Craiova. Am votat să i se dea un termen oltenilor să îşi retragă plângerea. Eu apoi am plecat în SUA”, a spus Borcea.

Adrian Mititelu a intrat pe ultima sută de metri în procesul dezafilierii clubului FC Universitatea Craiova din fotbalul românesc.

Omul care a condus destinele lui FC U aproximativ 10 ani speră că judecătorii de la Curtea de Apel vor da o decizie finală cel tîrziu până la sfârșitul lunii aprilie. Însă, între timp, pe opt martie, de la ora 10:30 se va derula un termen, iar juristul FRF, Adrian Stângaciu și fostul acționar al clubului Dinamo, Cristi Borcea sunt așteptați să se prezinte în fața magistraților pentru audierea acestora în calitate de martori.

Nu rata

La prima instanță, la Tribunalul București, inculpații Dumitru Dragomir și Mircea Sandu au primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare. Cei doi trebuie să plătească în solidar cu FRF și LPF și despăgubiri de peste 220 de milioane de euro.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu