HOT NEWS

Avertismentul lui Raed Arafat pentru turiștii de pe Litoral. Ce sfat le-a dat

Raed Arafat da sfaturi pentru turistii aflati pe litoral

Litoralul românesc a fost înțesat de turiști în această vară, care au profitat din plin de vremea super favorabilă pentru o vacanță cu mult bronz și apa Mării Negre. Evident, la un asemenea puhoi de oameni și măsurile de securitate pe plaje au fost sporite, nu numai în sensul protejării bunurilor turiștilor, ci și al prevenirii accidentelor provocate de gesturile nesăbuite ale celor care se aventurează departe, în largul mării.

Cele mai citite

Au fost destul de multe cazurile de urgență din acest punct de vedere, și, la fel ca în fiecare an, din păcate, au existat suficiente evenimente cu final tragic. Din această cauză Raed Arafat, acum șeful Departamentului de Situații de Urgență, ține să tragă un semnal de alarmă pentru toți curajoșii, care ignoră orice avertissment venit din partea salvamarilor aflați pe plaje.

Raed Arafat, șocat de inconștiența turiștilor

Bunul simţ ar trebui să fie suficient, să asculţi ce îţi spune salvamarul. Îmi pare rău să o spun aşa, dar când îţi spune salvamarul îți spune să nu intri în apă şi tu intri înseamnă că ai o problemă. Este ca şi când ţi s-ar spune să porți centură şi tu nu o porţi şi faci un accident, apoi te miri că eşti făcut praf, deşi dacă purtai centura poate ieşeai pe picioarele tale de la accident. 

Nu rata

Este acelaşi lucru şi pe mare. Când salvamarul îţi spune nu intra şi tu intri în apă o faci pe proprie răspundere. Implementarea unor sancţiuni este o chestie care se analizează mai ales după ce am văzut şi anul acesta”, a declarat Raed Arafat.În acest sezon la malul Mării Negre, salvamarii au avut peste 900 de intervenţii. Au fost, de asemenea, 26 de cazuri de înec neresuscitabil pe plajele de pe litoralul românesc.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu