Fotbal intern

RAPID, la 93 de ani de la înfiinţare. Un fost jucător din Giuleşti a cedat nervos: “Facem aniversări cu un ecler!”

Update / Fostul mare fotbalist al formaţiei din Giuleşti, Dănuţ Lupu, a avut o reacţie dură la adresa lui Valerii Moraru în ziua în care Rapdiul a împlinit 93 de ani....
25.06.2016 | 16:44
RAPID la 93 de ani de la infiintare Un fost jucator din Giulesti a cedat nervos Facem aniversari cu un ecler
ADVERTISEMENT

Update / Fostul mare fotbalist al formaţiei din Giuleşti, Dănuţ Lupu, a avut o reacţie dură la adresa lui Valerii Moraru în ziua în care Rapdiul a împlinit 93 de ani.

“Singurul om care mai poate să facă ceva e domnul Moraru. El e singurul în măsură care poate să facă ceva. Am încredere că va găsi o soluţie, dar nu cred că ştie la ce club a ajuns. Noi vorbim, el probabil stă şi rîde, se uită la noi şi zice . Mai degrabă, decît să stea să se chinuie ca în ultimii ani, mai bine s-ar duce în faliment, ar lua echipa înapoi domnul Copos şi apoi, uşor-uşor, va redeveni o forţă. Dacă rămîne domnul Moaru o să facem aniversări numai cu un ecler”, a spus Dănuţ Lupu la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

…………………….

Rapid împlineşte astăzi, 25 iunie, 93 de ani de la înfiinţare. Deşi atmosfera din Giuleşti nu este deloc bună, fanii sărbătoresc aniversarea clubului şi speră că “vişinii” vor reuşi să scape de faliment.

Clubul feroviar s-a înfiinţat la data de 25 iunie 1923, avînd în compunerea iniţială patru secţii: fotbal, atletism, lupte şi haltere. La 11 iunie 1923 s-a luat decizia înfiinţării, care a fost pusă în practică două săptămîni mai tîrziu.

ADVERTISEMENT

Comitetul de iniţiativă a fost alcătuit din muncitori la Atelierele Griviţa, Grigore Grigoriu, Geza Ginzer, Tudor Petre, Dumitru Constantinescu şi Franz Hladt. Primul nume ales a fost Asociaţia Culturală şi Sportivă CFR, iar primul preşedinte învestit în funcţie, Teofil Copaci.

Ziua porţilor deschise

Reprezentanţii de la Club Sportiv Rapid îi invită pe fani să ia parte la aniversare, aceştia organizînd astăzi “Ziua porţilor deschise”, cînd suporterii pot vizita bazele sportive

ADVERTISEMENT

“CS Rapid Bucureşti are plăcerea de a vă invita să serbăm împreună ziua de naştere a grupării feroviare. În data de 25 iunie, porţile edificiului sportiv rapidist se vor deschide pentru toţi cei care doresc să ne calce pragul. Suporterii vor avea ocazia să viziteze bazele sportive, să redescopere istoria clubului şi să cinstească astfel memoria celor care au pus bazele CS Rapid Bucureşti”.

Din nou în Liga 1

Rapid la promovat la finalul stagiului trecut, terminînd pe locul 1 în Seria I a eşalonului secund, după un and e la retrogradare. Giuleştenii sînt în continuare în căutare de jucători pentru a pregăti startul în noul sezon. Deşi la reunire s-au prezentat doar 13 jucători, oficialii giuleşteni au încredere că vor începe cu bine noua stagiune.  Pe 13 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis intrarea Rapidului în faliment, însă decizia a fost atacată cu recurs, iar giuleştenii sînt încrezători în obţinerea unui rezultat favorabil.

ADVERTISEMENT

În 93 de ani, Rapid Bucureşti a cîştigat 13 trofee ale Ligii 1, 3 Cupe ale României, 3 Supercupe şi trofee Cupa balcanică.