ULTIMA ORĂ
INTERNAŢIONAL / ANGLIA

Sumă record pentru transferul lui De Gea. Cât pune pe masă Realul

Real Madrid îl vrea cu orice preţ la vară pe portarul lui Manchester United, David de Gea, jucător pe care îl are în observator de doi ani, dar nu a reuşit încă să încheie operaţiunea de transfer.

Cele mai citite

Pentru aceasta, spaniolii au înaintat clubului de pe Old Trafford cea mai mare ofertă făcută vreodată pentru un portar, 65 de milioane euro. În acest mod, Real speră să îi convingă pe englezi să accepte oferta, mai ales că între cele două părţi au mai existat tratative în acest sens, în alte două rânduri.

În 2015 De Gea putea fi cumpărat cu numai 35 de milioane de euro, însă cele două părţi nu au reuşit să trimită documentele la timp cu câteva ore înainte de încheierea perioadei de transfer, ambele cluburi acuzându-se reciproc de faptul că nu au fost în stare să rezolve problema. Sezonul trecut din nou Madridul a ratat, pentru că nu a activat la timp clauza de eliberare în valoare de 35 de milioane euro, după care De Gea a semnat un nou contract cu United şi astfel se explică de ce acum Real va trebui să plătească 65 de milioane şi nu 35.

Până acum recordul de transfer pentru un portar rămâne Gianluigi Buffon de la Parma la Inter în vara lui 2001, 38 de milioane pentru jucător, dar de fapt operaţiunea s-a ridicat la costul de 53 milioane euro, pentru că în contract a intrat şi transferul lui Bachini la Parma, cotat la 15 milioane.

buf

Nu rata

În cazul în care nu va reuşi acestă mutare, Real va oferi aceeaşi sumă lui Chelsea pentru belgianul Thibault Courtois, considerând că din sezonul viitor nu mai poate merge înainte cu actualul titular, costaricanul Keylor Navas.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu
Cancanuri