ULTIMA ORĂ

Criza lui Reghe

Laurentiu Reghecampf, antrenorul echipei Steaua,  urmareste meciul de fotbal contra echipei ACS Poli Timisoara din etapa a VIII-a a Ligii 1, disputat  pe stadionul Dan Paltinisanu, duminica, 18 septembrie 2016. ADRIAN PICLISAN  / MEDIAFAX FOTO

Nici cînd termina pe locul 6 și rata cupele europene, Steaua nu juca atît de prost și de urît cum o face în toamna asta. Ultima demonstrație de „calitate” s-a petrecut în meciul de Cupă de la Mioveni. Divizionara secundă i-a arătat din nou lui Becali limitele trupeților aduși cu milioane de euro.

Cele mai citite

Atîta degringoladă și lipsă de soluții nu vezi decît, poate, la echipele de ligi inferioare. De la divizia a treia în jos. Și nu sînt exagerări. Cînd nu știi să desfaci o apărare, cînd nu ai nici un traseu clar de circulație a balonului, cînd iei gol meci de meci, cînd portarul e aproape la fiecare partidă cel mai bun jucător al echipei, indiferent că adversarul se numește Villarreal sau Mioveni, atunci ai probleme evidente. Probleme care nu pot fi băgate sub preș, indiferent cîtă emfază și cîtă aroganță arată patronul în ieșirile de după meciuri.

Iar cea mai mare problemă a Stelei în acest moment vine de pe bancă. Reghecampf dă impresia că nu poate scoate echipa din criză. Vestea bună pentru el este că vine pauza de iarnă și se așteaptă schimbări importante la echipă. Vestea proastă este că probabil va termina anul pe ultimul loc al podiumului, deși toată lumea făcea calcule cîte „8-9” puncte vor avea avans stelarii lui Reghe după sezonul de toamnă.

Și încă o veste care dă bătăi de cap. Mai e pe 22 decembrie un derby cu Dinamo și, la cum se prezintă lucrurile, putem bifa a 9-a partidă fără victorie pentru Steaua în fața eternului rival. Într-un an, 2016, în care, valoric vorbind, Steaua e, măcar pe hîrtie, peste investițiile lui Negoiță.

Reghecampf nu mai este cel din mandatul anterior la Steaua. Parcă nu mai are aceeași vînă și aceeași dorință de a demonstra că este cel mai bun. Nici la antrenamente nu mai lucrează atît de intens și de preocupat cum o făcea acum trei ani. Nici staff-ul nu mai este același. Indiferent cît încearcă oamenii de la Steaua să minimalizeze plecarea lui Thomas Neubert, realitatea iese la suprafață.

Italianul Spatafora nu este la fel de priceput. Cum la fel de adevărat este că omul propus de Meme, cu care a lucrat la Urziceni, nu are încrederea antrenorului principal. Reghecampf nu-i dă mînă liberă, cum o făcea cu neamțul Thomas. Reghecampf vrea să controleze el totul, așa că nu mai are timp să se concentreze pe lucrurile cele mai importante. Lucrează tot mai rar tehnico-tactic, îi stoarce pe jucători la antrenamente astfel că-i vedem „legume” la meciuri, e tot mai nervos în vestiar, iar după eșecuri trimite toate săgețile către jucători.

Mi-ar fi plăcut să aud măcar o dată că a greșit și el. Pentru că este evident că și el face greșeli. Ca să ieși dintr-o criză trebuie să-ți recunoști greșelile. De aici pleacă totul.

Nu rata

Steaua a pierdut după penalty-uri la Mioveni. Așa, și? Care-i surpriza?

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu