Sporturi

Sala Polivalentă din Bucureşti nu se mai face! Vezi motivul incredibil

Sala Polivalentă din Bucureşti nu se mai face! La şase ani după ce fusese aprobat proiectul pentru reconstrucţia acesteia, actualul minstru al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a anunţat...
29.06.2017 | 16:32
Sala Polivalenta din Bucuresti nu se mai face Vezi motivul incredibil

Sala Polivalentă din Bucureşti nu se mai face! La şase ani după ce fusese aprobat proiectul pentru reconstrucţia acesteia, actualul minstru al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a anunţat că acesta nu mai poate fi executat. Motivul invocat? Faptul că reconstrucţia stadioanelor bucureştene pentru Euro 2020 absoarbe toate fondurile care ar putea fi direcţionate către construcţiile pentru sport ale Companiei Naţionale de Investiţii.

“Avem nevoie de săli polivalente ca de aer. O să ne fie foarte greu şi s-au scos din programul de guvernare pentru că prioritar în momentul de faţă este Campionatul European 2020. Trebuie să facem patru stadioane, să le modernizăm sau să le reabilităm. Nu mai avem timpul necesar. Uitaţi-vă că toate competiţiile le ducem la Cluj. Avem nevoie de o sală polivalentă la Bucureşti. Avem nevoie de o sală polivalentă în centrul ţării. De cel puţin patru săli polivalente avem nevoie. Nu avem în România decât la Cluj”, a spus Marius Dunca.

Ceea ce uită ministrul recent numit în funcţie este că proiectul pentru Sala Polivalentă din Bucureşti fusese aprobat în 2011, iar durata acestuia trebuia să fie de doi ani şi jumătate. Astfel, încă din 2013, sau cel mai târziu 2014, trebuia să avem o construcţie nouă în Capitală. Aşa că scuza cu “refacem arenele pentru Euro” nu se susţine.

“Din păcate, Campionatul European de Fotbal vine în 2020 şi devine prioritar pentru noi, iar investiţiile masive se duc acolo. Dar vreau să luaţi în calcul că nu Ministerul Tineretului şi Sportului finanţează, ci Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării tot ce înseamnă investiţii în infrastructură”, a fost declaraţia lui Dunca.