ULTIMA ORĂ
LIGA 1 / LITIGIU

EXCLUSIV. Decizia teribilă a TAS pentru CFR Cluj! „DEPUNCTAŢI!”

UPDATE 02.02.2016 Ora 21:40 / Preşedintele formaţiei CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a comentat în legătură cu decizia celor de la TAS.  „În cursul acestei seri a fost comunicată părților decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ca urmare a apelului formulat în data de 12 iunie 2015 de către clubul nostru.

Cele mai citite

Decizia Comisiei de Apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF este menținută, astfel că apelul declarat de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj a fost respins.

Fără a comenta soluția pronunțată, considerăm că este o decizie injustă, întrucît prin aceasta este înfrînt principiul meritului sportiv, iar rezultatele obținute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund.”

–––––––

UPDATE 02.02.2016 Ora 19:40 / FANATIK.RO a aflat în exclusivitate că TAS a anunţat decizia în cazul lui CFR Cluj în urmă cu puţin timp! Tribunalul de la Lausanne a decis să respingă recursul formulat de ardeleni, astfel că CFR Cluj rămîne cu -6 puncte în clasamentul Ligii 1!

Preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan, a aflat decizia de la FANATIK.RO: „N-am verificat încă faxul!”

Vom reveni cu amănunte!

–––––––––––––––––––––

UPDATE 08.01.2016 / FANATIK.RO a luat legătura cu TAS pentru a afla data la care se va da decizia în cazul depunctărilor din Liga 1! Astfel, după mai multe amînări, judecătorul unic va pronunța sentința finală în cazul CFR Cluj pe 29 ianuarie!

În ceea ce privește cazul Petrolului, TAS nu a stabilit o dată pentru luarea unei decizii. Și asta pentru că, potrivit surselor FANATIK.RO, tribunalul de la Lausanne i-a anunțat pe „lupi” că au termen săptămînă să plătească taxele suplimentare de judecată – vezi detalii mai jos.

–––––––––––––––––

UPDATE 02.01.2016/ Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne anunţase la finalul anului precedent că pe 23 decembrie, respectiv 31 decembrie, va oferi deciziile finale în procesul depunctării cu 6 puncte pentru CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti!

FANATIK.RO a aflat că singurul club care a primit la finalul anului trecut un răspuns a fost Petrolul Ploieşti, însă oficialii „lupilor” au rămas interzişi cînd au citit faxul TAS, redactat de judecătorul unic.

Persoane autorizate din anturajul echipei prahovene au dezvăluit că, în loc de decizia finală, TAS a cerut Petrolului, pe 23 decembrie, depunerea unei sume de bani pentru cheltuieli de judecată suplimentare, pentru a emite decizia!

„Cei de la TAS au precizat în fax că este nevoie de plata ultimelor cheltuieli judiciare pînă la finalul anului, spre stupefacţia noastră. Cheltuielile se stabilesc şi se plătesc de la bun început, înainte de a se judeca fondul procesului. Am solicitat o amânare la plată pentru anul viitor, pentru că de Crăciun şi Revelion băncile sînt închise”, au afirmat sursele FANATIK.RO apropiate clubului ploieştean.

Totuşi, Petrolul trăieşte pericol, atîta timp cît TAS le-a pus în vedere să plătească respectiva sumă de bani pînă pe 31 decembrie 2015, sub sancţiunea respingerii recursului ca incomplet timbrat!

FANATIK.RO a încercat să ia un punct de vedere oficial al conducerii „lupilor”. Directorul executiv al „lupilor”, Andi Crîngu, s-a rezumat să afirme: „Nu s-a primit nicio decizie finală pînă în acest moment. În rest, nu ştiu nimic, nu pot comenta.”

––––––––––––-

Petrolul şi CFR Cluj au fost sancţionate de Comisia de Disciplină cu cîte 6 puncte la finalul stagiunii trecute, penalizare ce a intrat în vigoare la startul actualului sezon.

Ambele cluburi îşi caută acum dreptatea la Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce Comisia de Recurs a păstrat decizia celei de Disciplină, iar răspunsurile oficiale urmează să ajungă pe adresele clubului în cursul acestei luni.

Conform surselor FANATIK.RO din interiorul celor două grupări, Petrolul Ploieşti va primi decizia pe data de 23 decembrie, în timp ce ardelenii, care aşteptau răspunsul încă de pe 30 decembrie, au fost anunţaţi miercuri că vor fi nevoiţi să aştepte pînă pe 31 decembrie pentru a afla decizia TAS!

Ce înseamnă pentru ambele cluburi un răspuns favorabil?

În cazul în care Petrolul Ploieşti, echipă aflată acum pe ultima poziţie a clasamentului, cu doar 8 puncte, ar ajunge la 14 puncte, iar în play-out, cînd se vor înjumătăţi punctele, vor avea mai multe şanse să se păstreze în prima ligă.

MIRCEA REDNIC, DE URGENTA LA SPITAL! „MA OPEREZ!!!”

 

De partea cealaltă, CFR Cluj se află în cealaltă extremă.

Zestrea de 6 puncte recuperate la TAS i-ar readuce pe ardeleni în lupta pentru play-off şi implicit pentru titlu.

Nu rata

 

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu