ULTIMA ORĂ
INTERNAȚIONAL / UEFA / LIGA NAȚIUNILOR

UEFA a confirmat: Competiția propusă de Michel Platini va începe în 2018. Locul ocupat la final de preliminarii CM va fi decisiv

liganations

Înlăturarea lui Michel Platini din fruntea forului european nu a anulat decizia UEFA de a porni la drum, imediat după turneul final al CM 2018 o nouă competiție, botezată Liga Națiunilor.

Cele mai citite

Va fi o întrecere destinată numai naționalelor din Europa, care se va disputa pe sistemul a patru ligi, ale căror componență va fi determinată de rankingul UEFA după încheierea preliminariilor europene ale CM. Cele 55 de naționale de pe bătrînul continent vor fi împărțite în patru ligi, prima ligă, de elită, cu primele 12 reprezentative din Europa, a doua tot cu 12 naționale, a treia cu 15 echipe și ultima cu 16 echipe.

Se mută startul preliminariilor Euro 2020 în primăvara lui 2019

Echipele vor fi împărțite în grupe de cîte 4, iar partidele vor avea loc în septembrie, octombrie și noiembrie 2018, mutîndu-se startul Euro 2020 în martie 2019. Fiecare cîștigătoare de grupă merge in Final four, prima clasată va fi campioana diviziei, ultima clasată va retrograda în următoarea ligă, excepție liga a patra, de unde nu cade nimeni.

Dacă s-ar lua în calcul actualul ranking UEFA, România ar intra în a doua divizie, alături de Olanda, Croația, Belarus, Polonia, Israel, Austria, Grecia, Danemarca, Suedia, Scoția, Norvegia. Însă pînă la stabilirea exactă a componenței ligilor mai avem de așteptat pînă la finalul preliminariilor CM, iar după cum merg treburile, există riscul serios ca România să nu mai ocupe în rankingul european poziția a 17-a și să cadă cîteva locuri, iar dacă o va face pînă la locul 25, atunci va juca în a treia ligă.

Nu rata

 

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu