Fotbal intern

A pierdut marca FC Universitatea! Reacţii. “Leul a revenit acasă!”

UPDATE. Mihai Rotaru, patronul CSU, a avut o reacţie după decizia de vineri a ÎCCJ. "Sunt aceleaşi dezinformări ale lui Mititelu. El a pierdut marca. Vorbim de marca cu leul. Aceasta aparţine...
23.09.2017 | 00:08

UPDATE. Mihai Rotaru, patronul CSU, a avut o reacţie după decizia de vineri a ÎCCJ. “Sunt aceleaşi dezinformări ale lui Mititelu. El a pierdut marca. Vorbim de marca cu leul. Aceasta aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Motivul pentru care a pierdut-o e simplu: clubul nostru e continuatorul Universităţii din ’83, a Universităţii din ’48. De luni, el nu va mai putea folosi nici marca cu leul, el a revenit acasă, la clubul mamă: Clubul Sportiv Universitatea Craiova”, a spus Rotaru.

UPDATE Adrian Mititelu a dezvăluit pentru FANATIK.RO ce intenţionează să facă după ce a pierdut procesul. “Nu voi lăsa deloc lucrurile aşa. Îmi voi căuta dreptatea la CEDO. Acolo voi merge cu aceşti indivizi. Noi vom putea  juca în continuare sub titulatura de FC U Craiova 1948. Rotaru nu a câştigat nimic. Nu cu el am fost în proces. Am pierdut numele de Universitatea Craiova. Instanţa a respins recursul. Nu mai comentez. S-a considerat că CS U Craiova are notorietatea, dar asta nu înseamnă că are palmaresul şi tot. Nu înseamnă nimic. Ei oricum nu pot folosi numele ăsta, pentru că nu mai ai dreptul ca o societate comercială să o denumeşti Universitatea. Nu există nici o echipă în România cu numele de Universitatea Craiova. Noi suntem FC U Craiova, iar ei Clubul Sportiv U Craiova SA, tocmai din acest motiv. Eu acum, în Liga a 4-a, mă numesc U Craiova SA. La palmares nu au nici o şansă, pentru că acolo ţine de continuitate”, a declarat Mititelu.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat decizia finală în cazul mărcii FC Universitatea Craiova! Astfel, magistraţii Curţii Supreme au respins apelul făcut de Adrian Mititelu, menţinând decizia Curţii de Apel, respectiv a Tribunalului Bucureşti, care a anulat dreptul de proprietate al lui Mititelu asupra mărcii FC Universitatea Craiova! Practic, Mititelu a pierdut în mod definitiv şi irevocabil dreptul asupra mărcii FC Universitatea Craiova în favoarea Clubului Sportiv Universitatea Craiova! VEZI DECIZIA SUS ÎN GALERIA FOTO


Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Vineri este o zi decisivă pentru numele “Universitatea”. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă recursul în procesul intentat de Adrian Mititelu. Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel nu i-au dat dreptate în trecut patronului echipei FCU Craiova. Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, a anunţat că este gata să vină cu noi argumente la recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. CSU Craiova a reuşit să anuleze marca lui Mititelu la OSIM. Apelul patronului lui FCU Craiova a fost respins, astfel că s-a ajuns la recursul de la ICCJ, care a rămas în pronunţare după şedinţa de vineri dimineaţă.

Mititelu susţine că procesul privind palmaresul este în apel la Curtea de Apel Craiova, în timp ce procesul pentru siglă se află în contestaţie la OSIM. Acest proces nu vizează palmaresul ori sigla aşa cum clonaţii încearcă să dezinformeze. Procesul cu palmaresul este în apel la Curtea de Apel Craiova. Cel cu sigla este în contestaţie la OSIM”, a postat Adrian Mititelu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Decizia din 2016 în legătura cu Marca “Universitatea Craiova”

În martie 2016, Tribunalul Bucureşti a anulat marca “FC Universitatea Craiova” deţinută de Adrian Mititelu. “Noi, cei la CS Universitatea, avem acele drepturi legate de siglă, de palmares, de culori, numele. Să ştiţi că în momentul în care vom avea o decizie irevocabilă, o să donăm această siglă cu leul Primăriei din Craiova. Noi rămînem cu sigla clubului mamă, cea cu dungile, iar pe cea cu leul o vom dona primăriei, pentru că această echipă a fost mare datorită susţinerii comunităţii acestui oraş şi e normal să le aparţină craiovenilor”, declara Pavel Badea după sentinţa din primăvara anului trecut.

Refuz să cred că în România se pot cumpăra toţi judecătorii, refuz să cred că la cea mai înaltă instanţă a ţării se poate falsifica în asemnea hal adevărul. Voi fi prezent în sala de judecată cu argumente de necontestat”, a mai postat Adrian Mititelu pe Facebook.

ADVERTISEMENT