Stiri sportive

Ultraşii Craiovei reacţionează dur! Liderul Blondu, atac la Bobonete!

Gabi Blondu’, liderul Peluzei Sud 97, a declarat pentru FANATIK că Bobiţă din „Las Fierbinţi” nu are niciun trecut în rândul ultraşilor olteni, aşa cum se laudă peste tot...
24.04.2017 | 17:41
Ultrasii Craiovei reactioneaza dur Liderul Blondu atac la Bobonete

Gabi Blondu’, liderul Peluzei Sud 97, a declarat pentru FANATIK că Bobiţă din „Las Fierbinţi” nu are niciun trecut în rândul ultraşilor olteni, aşa cum se laudă peste tot

De mai bine de un an, actorul Mihai Bobonete, cârciumarul Bobiţă din serialul „Las Fierbinţi”, este din ce în ce mai des văzut la meciurile echipei CS U Craiova şi nu ezită să se autoproclame un fan înfocat al formaţiei din Bănie, încă de mic copil. Însă acţiunile pe care le-a tot întreprins în ultimul timp, ca şi povestirile sale publice despre trecutul său de ultras în marea galerie a marii „Ştiinţa”, l-au făcut pe liderul Peluzei Sud 97, Gabriel Ţârcă, poreclit în rândul fanilor olteni Gabi Blondu’, să ia atitudine şi să vorbească despre aşa-zisul trecut al lui Bobonete printre ultraşii olteni. Deşi Peluza Sud 97 nu a aderat la proiectul actualei CS U Craiova, susţinut de Primăria din Bănie şi, în principal, de patronul Mihai Rotaru, alegând să rămână alături de FC Universitatea Craiova lui Mititelu, chiar aşa, în faliment, liderul oltenilor a vorbit despre Mihai Bobonete.

„Circul trebuie să înceteze!”

Gabi Blondu’ a spus clar, încă din startul discuţiei, că nu vrea să îl jignească pe Mihai Bobonete, deşi acesta se tot foloseşte de titulatura de vechi ultras în rândul suporterilor olteni: „Nu vă ascund faptul că în ultimele zile am început şi eu să strâng date din stânga şi din dreapta despre Mihai. Am spus că dacă eu nu-l cunosc, poate îl cunosc alţi prieteni de-ai mei din galerie, dar nimeni nu-l ştie.  Nimeni nu ştie din ce galerie a făcut el parte, dar cu noi prin deplasări vă asigur că nu a fost niciodată.

El a făcut în ultimul timp tot felul de declaraţii cu privire la trecutul său de ultras al Universităţii Craiova şi vă rog să mă credeţi că minte de rupe. Circul pe care îl face trebuie să înceteze. CS U e în stare să pună şi femeia de serviciu să le facă imagine şi să spună că echipa lor este adevărata Universitatea. Mihai Bobonete este mai mic ca mine cu doi ani şi voi începe să îi demontez cam tot ce afirmă despre trecutul său de ultras”.

„Zăvoianu nu discuta cu copii de clasa I”

Apoi, Blondu’ a dorit să precizeze că Mihai Bobonete nu avea cum să aibă contact cu liderul galeriei oltenilor din urmă cu peste 25 de ani, Marius Zăvoianu, zis „Barză”, deoarece pe vremea aceia actorul era elev în clasele primare: „Ne-am distrat cu toţi când am văzut cum Mihai spune că venea Barză la ei şi le dădea bani să cumpere cărbune ca să scrie pe bannere. Păi Mihai la vremea aia era prin clasa I sau a II-a. Cum credeţi voi că venea liderul de galerie la un copil aşa mic să-l pună să scrie bannere?! Apoi, după 1990, Barză a plecat în străinătate.

Ulterior, încetul cu încetul, am început să cresc şi eu pe lângă liderii de galerie ai Ştiinţei. Am stat lângă un Vice, un Cămătaru, dar de Mihai Bobonete tot nu am dat pe-acolo. Apoi, după 2000, am început să mă ocup eu de galerie şi vă asigur că acest băiat nu a fost niciodată cu noi prin deplasări”.

 „Nu mi-am lăsat la greu niciun coleg!”

Liderul Peluzei Sud 97 a ţinut neapărat să puncteze un aspect foarte important legat de declaraţiile pe care le-a făcut Mihai Bobonete despre trecutul său de ultras oltean: „Mihai a spus că prin 2000 sau 2002 a rămas la Braşov în spital după ce s-a lovit în galerie. Păi atunci mă ocupam eu de galerie şi vă asigur că nu am avut niciun caz în oraşul Braşov. De fiecare dată eu mă asiguram că ne întoarecem la Craiova toţi cei care am plecat în deplasare, iar dacă cineva avea o problemă rămâneam după el. Fie că era dus la Poliţie, fie că era dus, Doamne fereşte, la spital. În decursul acelor ani, dacă am avut două sau trei astfel de cazuri. O dată am avut la Bucureşti un băiat dus la Spitalul Floreasca şi o dată pe la Dej, când un coleg de al nostru a ajuns la spital şi a fost operat de apendicită.

Mihai Bobonete nu a avut niciodată probleme în Braşov. Eu nu susţin că el nu a fost fan al Universităţii Craiova, însă una e să fie fan şi alta e să mergi ca ultras în deplasări, iar el lucrul ăsta nu l-a făcut cu noi. Iar dacă făcea parte din galeria Universităţii, atunci învăţa ceva de la noi, dar văd că nu a învăţat nimic. Nu poţi să nu observi atmosfera pe care o făcea Peluza Sud 97 la vremea aia, în comparaţie cu atmosfera făcută acum de cetăţenii care au aderat la proiectul CS U. În plus, noi nu am apărut niciodată la meciuri ca nişte căluşari. Mihai Bobonete vine la meciuri cu fulare la gât, mâini şi genunchi. Nu poţi să apari aşa la meciuri. Dai dovadă că ai comportament de om… Nu vreau să vă zic ce fel de om, că am spus de la început că nu vreau să îl jignesc pe Mihai...”.

P.S. Actorul Mihai Bobonete nu a putut fi contactat pentru a  da o replică celor spuse de Gabi Blondu’.

38 de ani are liderul Peluzei Sud 97, Gabriel Ţârcă

36 de ani are actorul Mihai Bobonete.