Fotbal intern

VIDEO / Jean Pădureanu s-a pocăit! “Era foarte emoţionat!”

Jean Pădureanu, proaspăt eliberat după 15 luni de închisoare, pedeapsă primită în "Dosarul transferurilor", s-a întors la Bistriţa, acolo unde a participat recent la o evanghelizare a...
03.08.2015 | 09:00
VIDEO  Jean Padureanu sa pocait Era foarte emotionat

Jean Pădureanu, proaspăt eliberat după 15 luni de închisoare, pedeapsă primită în “Dosarul transferurilor”, s-a întors la Bistriţa, acolo unde a participat recent la o evanghelizare a Misiunii Speranţa, eveniment desfăşurat pe stadionul care îi poartă numele. El a fost însoţit de Laurenţiu Gagea, un slujitor al bisericii Sfînta Treime de pe Bulevardul Decebal, fost angajat al Gloriei.

CLICK SUS PE SĂGEŢI PENTRU A VIZUALIZA IMAGINILE

Pădureanu a coborît pe pista stadionului la final (video min. 2:49.55), alăturîndu-se grupului care urma să se pocăiască la Mesajul pastorului de pe scenă. A ascultat atent mesajul de la microfon şi părea că înţelege ce i se întîmplă.

”Era foarte emoţionat. Era ca un copil. De bunăvoie a luat decizia de a începe altă viaţă, într-o altă relaţie cu Dumnezeu, una adevărată. Pocăinţa nu este o religie, este doar o relaţie cu Dumnezeu. Nea Jean a făcut doar un prim pas. De-acum, probabil, că va alege să vină la aceeaşi biserica unde vine şi angajatul său de atîţia ani, domnul Gagea, şi anume biserica penticostală din Decebal. Mă bucur pentru alegerea făcută de nea Jean, fiindcă ştiu că, dacă a fost sinceră şi din inimă, atunci va începe să gîndească altfel lucrurile şi i se va ierta trecutul. De asta mă bucur şi nu îmi vine să cred că a ales să calce pe sinele lui ”, spune Otniel Sighiartău, fost fotbalist al Gloriei şi slujitor al bisericii Sfânta Treime.

Jean Pădureanu are 79 de ani şi pînă acum era creştin ortodox. De-a lungul timpului, Ioan Ovidiu Sabău a încercat şi el să-l atragă către cultul Martorii lui Iehova. Au participat împreună la cîteva întâlniri dar odată cu plecarea lui Sabău de la Bistriţa s-a stins şi flacăra credinţei lui Pădureanu în Martorii lui Iehova.

Deşi iese rar din casă, apropiaţii spun că Pădureanu are momente în care e perfect conştient şi se simte foarte bine. Însă, traversează deseori minute bune în care îşi pierde memoria şi nici măcar nu-i recunoaşte pe cei de lîngă el, consecinţă a bolii Alzheimer de care suferă.

Sursa: sportulbistriţean