Volvo XC60, una dintre cele mai sigure maşini realizate vreodată GALERIE FOTO

Lansat cu surle şi trâmbiţe la Salonul Auto de la Geneva, noul Volvo XC60 este disponibil pentru comenzi în România. Noul XC60 îi ia locul versiunii lansate acum nouă ani, timp în care Volvo...
16.10.2017 | 00:02
Volvo XC60 una dintre cele mai sigure masini realizate vreodata GALERIE FOTO
ADVERTISEMENT

Lansat cu surle şi trâmbiţe la Salonul Auto de la Geneva, noul Volvo XC60 este disponibil pentru comenzi în România. Noul XC60 îi ia locul versiunii lansate acum nouă ani, timp în care Volvo a vândut aproape 1 milion de maşini la nivel global, modelul suedezilor câştigând titlul de cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa pentru mai mulţi ani. Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!

Volvo XC60 beneficiază de două motorizări diesel şi două motorizări pe benzină, toate fiind parte a generaţiei noi de motoare dezvoltate de Volvo. Cei care preferă versiunea diesel vor putea alege dintre motorizările D4 AWD (1969 cmc, 190 CP şi 400 Nm) şi D5 AWD (1969 cmc, 235 CP şi 480 Nm), în timp ce, pentru cei care doresc motorizarea pe benzină, există versiunile T5 AWD (1969 cmc, 254 CP şi 350 Nm) şi T6 AWD (1969 cmc , 320 Cp şi 400 Nm). Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Volvo XC60 poate ajunge şi la 68 de mii de euro

Pentru noul Volvo XC60, preţurile încep de la 45.930 euro cu TVA pentru varianta D4 AWD şi nivelulul de echipare Momentum, care reprezintă echiparea standard. Vârful de preţ este reprezentat de XC60 T8 Twin Engine, care poate fi achiziţionat pentru 63.586 de euro cu TVA, iar pentru echiparea de top, Inscription, se adaugă suma de 3.917 de euro.

”La maşinile Volvo, tehnologia există acolo doar pentru a oferi o viaţă mai bună”, spune Claes Boberg, Inginer Low Speed Maneouvering în cadrul Volvo Cars. La bordul lui XC60 tehnologiile sunt integrate natural pentru a oferi confort şi siguranţă la bordul maşinii. Cu sistemul de siguranţă City Safety prezent ca echipare standard, XC60 este una dintre cele mai sigure maşini realizate vreodată.

ADVERTISEMENT

Sistemul de control al calităţii aerului şi multi-filtrele de la bordul noului XC60 ajută pasagerii să se simtă protejaţi în interior, iar aerul pe care îl respiră e mai curat decât cel din afară. CleanZone începe să protejeze pasagerii chiar dinainte de a intra în maşină. Din momentul în care uşile s-au deblocat, ventilatorul se activează la viteză mare pentru a elimina aerul viciat.

Ca design exterior, noul XC60 include farurile LED în bine-cunoscuta formă a ”ciocanului lui Thor” şi păstreză design-ul inconfundabil al farurilor din spate. Nivelul de echipare Momentum include ornamente inferioare pentru uşi de culoarea caroseriei, grilă frontală ”Glossy Black” cu ramă cromată, ornamente negre pentru geamurile laterale, ornamente pentru ţevi de evacuare cromate, bare longitudinale satin silk, duze de spălare a parbrizului integrate în braţul ştergătorului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte design-ul interior, senzaţia de spaţiu şi elementele naturale sunt definitorii pentru confortul de la bordul lui XC60.

Versiunea standard include ca dotări tapiţerie Textil/ T-Tec Charcoal, ornamente interioare aluminiu “Iron Ore”, instrumente de bord cu afisaj digital 8“, ornamente interioare praguri gravate ”Volvo” (uşi faţă), lumini ambientale – nivel 1 şi 4 covoraşe textile.

ADVERTISEMENT

Iluminatul automat inteligent face toţi banii, mai ales pe drumurile noastre nu foarte iluminate. Astfel, faza lungă ia locul celei scurte atunci când este nevoie, iar proiectoarele intră şi ele în funcţiune doar atunci când este nevoie de ele.

Pilotul automat adaptiv face mai mult decât pilotul cu care eram obişnuiţi cu totul. Dacă recunoaşte benzile de circulaţie, acesta poate chiar vira în curbe uşoare, dar se foloseşte şi de radare pentru a ţine o anumită distanţă faţă de maşina din faţă.

ADVERTISEMENT