INTERNAŢIONAL / SPANIA

Leo Messi a scăpat de ÎNCHISOARE, ce a decis Curtea Supremă!

efwfe

În urmă cu două luni Curtea Supremă a menţinut condamnarea la 21 de luni de închisoare a lui Messi în cazul de fraudă fiscală. Recent, magistraţii au arătat clemenţă, oferindu-i lui Messi o pedeapsă mult mai ușoară.

Cele mai citite

Barcelona a făcut public un document, din care reiese că judecătorii au convenit cu procurorii cazului să înlocuiască pedeapsa argentinianului cu o amendă de 400 de euro pentru fiecare zi din condamnare. În total, Messi va trebui să plătească 252.000 de euro.

 


Curtea Supremă de Justiţie de la Madrid a făcut publică decizia în ceea ce priveşte recursul înaintat de Leo Messi în procesul în care el şi tatăl său au fost condamnaţi la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală.

Curtea Supremă a menţinut decizia iniţială de 21 de luni de închisoare. Conform legislaţiei din Spania, pedepsele de până la 24 de luni de închisoare nu sunt cu executare.

Messi a returnat încă dinainte de pornirea procesului suma de bani, 4,1 milioane de euro, şi a admis că el şi tatăl său au evitat plătirea taxelor existente din drepturile de imagine ale jucătorului în anii 2007, 2008 şi 2009.


Curtea Supremă de Justiţie de la Madrid a luat decizia în ceea ce priveşte recursul înaintat de Leo Messi şi tatăl său în procesul de fraudă fiscală în care au fost condamnaţi la un an şi 9 luni de închisoare.

Curtea Supremă nu va face publică decizia luată joi şi va fi cunoscută doar în momentul în care motivarea va fi redactată şi transmisă părţilor.


Leo Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, cu suspendare pentru fraudă fiscală Joi, 20 aprilie, se va judeca recursul în acest caz de Curtea Suprema de Justiţie de la Madrid. Decizia a fost luată de un tribunal din Barcelona.

Cinci judecători vor dezbate acest recurs. Nu va fi o şedinţă publică sau cu prezenţa lui Leo Messi sau a avocaţilor. Curtea Supremă are mai multe variante la dispoziţie.

Prima dintre ele, reducerea sau anularea pedepsei tribunalului din Barcelona. A doua varianta ar fi menţinerea deciziei (21 de luni de închisoare pentru cei doi Messi). Conform Codului Penal din Spania, cei condamnaţi la 21 de luni de închisoare nu execută pedeapsa decât dacă mai apare o nouă condamnare.

A treia variantă şi cea mai periculoasă pentru starul Barcelonei ar fi mărirea pedepsei. În acest caz, argentinianul ar fi obligat să se prezinte la un centru penitenciar într-un termen pe care tot judecătorii ar urma să-l stabilească.

Decizia finală este posibil să nu fie dată azi, ci doar la redactarea completă a deciziei.

4,1 milioane de euro este suma cu care Leo Messi a fraudat statul

29 de ani are Leo Messi

 

 

Nu rata

 

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu