News

1 Aprilie, Ziua Păcălelilor! Fă-le familiei, partenerului, prietenilor! „Nevinovate”, dar ai grijă la… riscuri!

01.04.2021 | 06:53
1 Aprilie Ziua Pacalelilor Fale familiei partenerului prietenilor Nevinovate dar ai grija la riscuri
Păcăleli de 1 Aprilie! Fă-le familiei, partenerului, prietenilor! „Nevinovate”, dar ai grijă la... riscuri! Sursa foto: capital.ro
ADVERTISEMENT

1 Aprilie este, o știm cu toții, Ziua Păcălelilor. Ai grijă și la ce se spune, și la se… întâmplă în jur, să nu fii „victima de serviciu”. Mai mult, ia-o înaintea prietenilor și fă-le tu farse în această zi specială. FANATIK îți dă câteva idei de păcăleli „nevinovate”, dar ai grijă cui i le faci fără să-ți asumi cine știe ce… riscuri!

1 Aprilie poartă privilegiul (sau povara?) libertății de a face farse celor apropiați încă din Evul Mediu, legendele despre „izvorul” acestei zile speciale fiind foarte diferite și controversate. Cert este că la noi, de 1 aprilie se „păcălește” începând cu secolul al XIX-lea.

ADVERTISEMENT

Pasta de dinți pe clanțe, frișca în mâna cuiva care doarme, asociată cu o pană dată pe la nas ca să se… scarpine, înlocuirea zahărului cu sarea, și invers, foile de hârtie lipite cu… delicatețe pe spatele „victimei” sunt păcăleli de 1 aprilie deja clasice, „fumate”, FANATIK s-a „gândit” la ceva mai… picant! Și la propriu, și la figurat!

Păcăleli de 1 Aprilie! Fă-le familiei, partenerului, prietenilor! „Nevinovate”, dar ai grijă la… riscuri!

Atenție mare, însă! Păcălește pe cine vrei, cum vrei, dar numai până la prânz, la ora 13:00, pentru că altfel farsele tale îți vor aduce ginion, conform site-ului istorie-pe-scurt.ro.

ADVERTISEMENT

Așadar, azi, 1 aprilie 2021, ai liber la păcălit până la ora 13:00! Iată mai jos câteva idei… fanatice!

😊 Scoate la imprimantă un anunț „De vânzare” și pune-l pe geamul mașinii unui prieten, fără să uiți să notezi un preț „avantajos” și, mai ales, numărul lui de telefon. Mai „dur” e să pui hârtia pe o mașină „bengoasă” luată… la întâmplare! …Cu riscul ca prietenul tău să fie sunat chiar de… proprietar!

ADVERTISEMENT

😊 Dacă ai un prieten cu un magazin, pune pe ușa de intrare un anunț cu „Azi, reduceri de 50% pentru primii 20 de clienți!”. Lipește-l noaptea ca să fie timp să se facă, până la ora deschiderii, de preferat să fie după 8:00… o coadă „sănătoasă”!

😊 Pentru domnișoare și doamne: cumpără o pereche de chiloţei de damă cât mai minusculă şi ascunde-o în maşina iubitului/soțului sau într-un buzunar al lui, oricum undeva unde să o poți găsi „întâmplător” mai târziu, dar musai de 1 aprilie, de preferat cu martori şi „scandalul” e gata!

ADVERTISEMENT

😊 Tot pentru doamne și… domnișoare: dă-i iubitului/ soțului un mesaj scurt pe telefon: „N-am avut curajul să-ți spun în față, dar sunt însărcinată”. După ce vedeți că „vestea” a fost citită, continuați cu al doilea mesaj: „Am fost însărcinată la serviciu cu noi atribuțiuni!”…

1 Aprilie
1 Aprilie! Păcăleli, păcălei, păcăleli… Surprize, surprize, surprize! Sursa foto: gazetadambovitei.ro

😊 Răspunde tuturor celor care te sună pe 1 aprilie cu: „Bună ziua, Spitalul de urgență! Cu ce vă putem ajuta?”. Sau, mai dur, „Bună ziua, sunt doctorul Popescu de pe «Salvare», prietenul dumneavoastră tocmai a leșinat pe stradă și îi acordăm primul ajutor”… Doamne ferește!

😊 Pune în cutia cu lapte începută usturoi sau ardei iute pisat. Nu e… dăunător în niciun fel, nu colorează laptele și îi dă un gust… deosebit! Ia înainte o cutie cu lapte de rezervă și… salvare!

😊 Lipește pe ușa de la intrarea pe scară un anunț de la… ENEL (poți „scoate” sigla de pe net și hârtia oficială la imprimantă) conform căruia, din cauza facturilor restante, se taie curentul în 24 de ore.

😊 Sună la interfon un vecin pe care îl „iubești” sincer, care are mașină și cu care te cerți pe locul de parcare. Întreabă-l cu o voce supărată și… transformată, ca să nu te recunoască, dacă mașina marca bla, bla, bla, cu numărul bla, bla, bla este a lui și roagă-l să nu se supere, dar să coboare repede că i-a lovit cineva mașina… Apoi dispari rapid din zonă…

  • „1 aprilie este ziua în care mulți spun adevărul sub formă de glumă” – Ion Luca Caragiale
  • „Doamne, minunat ar fi, / Cu aportul tău sublim, / Să avem în an și-o zi / Fără să ne… păcălim!” – Nelu Ionescu-Quintus
  • „1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului” – Mark Twain
  • „Daca mă păcălești o dată, să-ți fie rușine! Dacă mă păcălești de două ori, să-mi fie rușine!” – proverb chinezesc
ADVERTISEMENT