1 Decembrie. Aplicaţia MApN care îţi personalizează contul de Faceebook, de Ziua Naţională

Peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor lua parte la parada militară de 1 Decembrie care va avea...
30.11.2015 | 20:09
1 Decembrie Aplicatia MApN care iti personalizeaza contul de Faceebook de Ziua Nationala
ADVERTISEMENT

Peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor lua parte la parada militară de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală, manifestările desfăşurându-se pentrru al doilea an consecutiv în Piaţa Constituţiei. Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţia românilor care cu cont pe Facebook o aplicaţie pentru personalizarea cover-ului special pentru 1 Decembrie.

”Arborează Drapelul României în casa ta virtuală! De Ziua Naţională a României personalizează-ţi pagina de Facebook, descarcă şi foloseşte imaginile interactive accesând platforma noastră. De Ziua Naţională a României schimbă-ţi cover-ul de Facebook cu unul personalizat generat de aplicaţia noastră”, se arată pe pagina de Facebook a MApN. Aplicaţia este disponibilă AICI. Tot ce trebuie să facin este să încarci o fotografie de-a ta şi să apeşi butonul ”Start”, care îţi generează cover-ul pesrsonalizat pe care apoo poţi să-l descarci şi să îl pui pe contul tău de Facebok.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poţi alege un alt cover prestabilit, disponibil AICI.

Potrivit MApN, peste 2.600 de militari şi specialişti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Poliţia Locală Bucureşti vor participa, marţi, începând cu ora 11.00, la parada militară de Ziua Naţională a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.
Militarilor români li se vor adăuga detaşamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

Tot în Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I va avea loc, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională, drapelul tricolor va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

ADVERTISEMENT

Până în 2014, parada militară Ziua Naţională a avut loc pe Şoseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI şi SPP, precum şi a mijloacelor tehnice pe sub Arcul de Triumf. SRI vine chiar cu o premieră. La paradă vor participa luptătorii Brigăzii Antiteroriste, autospecialele structurilor SRI şi, pentru prima oară, studenţii Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”.

Parada militară de 1 Decembrie are loc în Piaţa Constituţiei pentru al doilea an consecutiv, în condiţiile în care la Arcul de Triumf au loc lucrări de consolidare.

ADVERTISEMENT

Din anul 1990, ziua de 1 Decembrie a devenit, prin lege, Ziua Naţională a României.

Sursă: www.libertatea.ro