News

10.000 de tablete stau în depozitele ISMB, la o lună de la începerea școlii. Când vor ajunge la elevi

15.10.2020 | 16:29
10000 de tablete stau in depozitele ISMB la o luna de la inceperea scolii Cand vor ajunge la elevi
ADVERTISEMENT

Școala a început de o lună și mulți elevi sunt nevoiți să învețe în Capitală în sistem hibrid, din cauza pandemiei.

10.000 tablete școlare stau în depozitele Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

“Nu știu să vă spun de când avem echipamentele. O săptămână, două, trei. Toată lumea se mișcă greoi”, a precizat Roxana Cercel, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului, conform Edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

ISMB: 10.000 de tablete stau în depozite

Roxana Cercel a declarat că părinții trebuie să completeze o cerere pentru a primi o tabletă. Totuși, au apărut plângeri.

“Nu știu să vă spun de când avem echipamentele. O săptămână, două, trei. Toată lumea se mișcă greoi. Trebuie să faci cerere și sunt multe nemulțumiri din partea părinților că de la școli li s-a dat un termen foarte scurt pentru completarea cererii. Dar aceste centralizări și situații sunt anunțate încă din martie-aprilie”, a declarat Roxana Cercel.

ADVERTISEMENT

Tabletele vor ajunge curând în unitățile de învățământ.

“Zilele acestea vor fi repartizate către unitățile școlare, ele sunt achiziționate, sunt în Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și vor fi livrate către copii în instituțiile de învățământ. Sunt circa 10.000 de tablete (în depozitele ISMB)”, a precizat purtătoarea de cuvânt a instituției.

Tabletele cumpărate de Ministerul Educației “sunt date către copii în baza unor criterii și atunci trebuie analizate toate situațiile, centralizate la nivel de unități de învățământ și imediat ce se realizează și finalizează toată documentația specifică copiii vor primi echipamentele”, a declarat Roxana Cercel.

ADVERTISEMENT

”La nivelul municipiului București, într-adevăr, ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire, să ne pregătim de scenariul roșu. La acea întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar în același timp au participat și inspectorii din fiecare sector al municipiului București.” – a declarat Monica Anisie, ministrul Educației. conform ProTV.