News

10 localități din Hunedoara sunt aproape de carantină. Prefectul le cere primarilor să ia măsuri de urgență pentru a evita situația

11.08.2020 | 21:16
10 localitati din Hunedoara sunt aproape de carantina Prefectul le cere primarilor sa ia masuri de urgenta pentru a evita situatia
ADVERTISEMENT

Alertă în Hunedoara unde 10 localități sunt aproape de plasarea în carantină, potrivit datelor oficiale prezentate de autoritățile județene

Prefectul a solicitat primăriilor să adopte măsuri suplimntare de protecție pentru a evita această situație nedorită, pe fondul un trend ascendent al numărului de cazuri din județ.

ADVERTISEMENT

În județ s-au înregistrat 51 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, motiv de îngrijorare pentru autorități, care iau tot mai des în considerare varianta carantinării localităților pentru a-și proteja populația.

10 localități din Hunedoara riscă să intre în carantină

Conform datelor oferite de specialiști, transmiterea virusului în Hunedoara e comunitară și se constată o creștere semnificativă a cazurilor în ultimele 14 zile.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan, potrivit Digi 24.

„Pentru că 10 localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate, prefectul Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace Comitetele locale pentru situații de urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, deîndată”, a transmis Prefectura Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Carantina poate fi instituită în acele localități unde numărul de cazuri active e mai mare de 3 la 1000 de locuitori, însă decizia va fi luată după mai multe consultări între specialiști și autorități.

Autoritățile județene pot decide în fiecare județ să impună diferite măsuri, inclusiv carantinarea localităților, dacă se va ajunge în scenariul în care această măsură se impune.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății consideră necesară impunerea carantinei într-o localitate atunci când există cel puțin 3 infectați la 1000 de locuitori.

România ar putea să „scape” de povara Covid-19 de la mijlocul lunii august, atunci când Nelu Tătaru estimează că situația se va liniști și vom intra într-o aplatizare a curbei de infectări.

ADVERTISEMENT