Sport

10 lucruri inedite dezvăluite de dublul campion mondial David Popovici pentru FANATIK: la ce oră se trezește, echipa favorită, materia pe care nu o suportă și mesajele de la fete

David Popovici și-a demonstrat încă o dată statutul de fenomen al sportului românesc, după titlurile mondiale pe care le-a câștigat la Budapesta. Să îl cunoaștem pe adolescentul de 17 ani.
22.06.2022 | 19:42
10 lucruri inedite dezvaluite de dublul campion mondial David Popovici pentru FANATIK la ce ora se trezeste echipa favorita materia pe care nu o suporta si mesajele de la fete
David Popovic pozează cu medalia sa de aur. Românul a devenit campion mondial la proba masculină de înot 200 metri liber, 20 iunie 2022, la Budapesta, Ungaria. Foto: Hepta/Mathias Bergeld
ADVERTISEMENT

În decembrie 2021, la finalul anului care i-a adus consacrarea, David Popvici a oferit un amplu interviu pentru FANATIK. Noul campion mondial în probele de 100 și 200 de metri liber dezvăluia atunci multe aspecte interesante din viața sa, dar și programul foarte strict pe care îl are zilnic.

10 lucruri inedite despre campionul mondial David Popovici. Ce spunea în interviul acordat pentru FANATIK în decembrie 2021

În 2021, David Popovici făcea senzație la Tokyo, unde doar două sutimi l-au despărțit de o medalie la prima sa participare la Jocurile Olimpice. Dar totul era clar încă de pe atunci. Românul este gata să domine bazinele lumii în următorii ani, iar rezultatul de la Budapesta confirmă încă o dată acest lucru.

ADVERTISEMENT

În lupta sa de a câștiga secunde, David Popovici are un program care pentru mulți ar părea draconic. Cu trezirea la 4;30 și două antrenamente pe zi. Pentru el deja a devenit rutină. O rutină obligatorie în drumul spre marea performanță.

Din interviul pe care David Popovici l-a oferit pentru FANATIK în decembrie 2021 am selectat cele mai interesante 10 lucruri despre noul campion mondial.

ADVERTISEMENT

David Popovici, program dur pentru a obține performanță: “Mă trezesc pe la 4:30, încerc să merg la somn până în ora 22:00

Se trezește la 4:30 dimineața! “Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”.

Adoarme mult mai devreme decât tinerii de vârsta sa.Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau măcar să mă apropii de opt ore de somn. E destul de greu la 22:00. Mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita”

ADVERTISEMENT

A mers la înot pentru a trata o afecțiune medicală. “Aveam nişte probleme cu spatele, ceva scolioză, nu ştiu. Mi-a recomandat un doctor ortoped să merg la înot. Aveam şi un surplus de energie de care părinţii mei voiau să scape şi s-au gândit să mă ducă la un sport. S-au gândit la înot, ştiind că este cel mai sănătos sport”.

Limba engleză, materia favorită a lui David Popovici la școală. În schimb, nu e fan matematică: “Nu sunt o persoană de real”

Locul 1 la primul campionat național la care a participat. “Mai trecusem prin câteva concursuri, dar la primul campionat naţional, când am luat primul titlu naţional, aflat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, mi-am dat seama că mi-ar plăcea să rămân acolo.

ADVERTISEMENT

Materia preferată la școală și cea care nu îi place. “Îmi place foarte mult engleza pentru că o consider ajutându-mă cel mai mult dintre toate materiile. Nu sunt o persoană de real. Nu sunt mare fan matematică, fizică şi chimie. Ok. Matematica nu îmi place deloc.

Mâncarea favorită. Lasagna”

David Popovici este fan Benfica Lisabona: “Îmi place foarte mult obiceiul cu vulturul dresat eliberat pe stadion. Au și un imn superb”

Locul preferat pentru vacanță. Am fost de foarte multe ori în Thassos. Am crezut că o să ne săturăm, dar tot ne place foarte mult”.

Echipa de fotbal fotbal favorită. “Îmi place foarte mult obiceiul celor de la Benfica, cu vulturul dresat eliberat pe stadion. Au şi un imn superb. Probabil Benfica e echipa preferată”.

Ce alte sporturi urmărește și practică. Îmi place să mă uit la fotbal, îmi place atmosfera, dar nu ştiu mai nimic despre fotbal. Nici să joc. Sunt patru beţe la fotbal. Mai joc tenis de masă. Mă mai uit la handbal sau baschet”.

Mesajele de la admiratoare. Apar şi au apărut destul de multe fane. Erau şi înainte. Aveam părul lung, le plăcea fetelor. Şi deja de un an şi trei luni sunt împreună cu actuala mea prietenă cu care mă amuz pe baza fanelor şi mesajelor pe care le primesc. Râdem împreună”

ADVERTISEMENT