Fotbal international

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard! Părinţii lui au fost fotbalişti, cum a luat singurul “roşu” din carieră şi ce spunea Zidane în 2010

08.06.2019 | 16:46
10 lucruri mai putin cunoscute despre Eden Hazard Parintii lui au fost fotbalisti cum a luat singurul rosu din cariera si ce spunea Zidane in 2010
10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard

FANATIK îţi prezintă 10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard, noul fotbalist al lui Real Madrid. Vineri, conducătorii “galacticilor” au anunţat oficial transferul, unul aşteptat cu nerăbdare de fanii formaţiei de pe “Santiago Bernabeu”. Internaţionalul belgian a ajuns la echipa unde visa încă din copilărie să joace şi va fi antrenat de idolul său.

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard. Provine dintr-o familie de fotbalişti, iar fraţii i-au călcat pe urme

Eden Hazard s-a născut pe 7 ianuarie 1991, în La Louviere, într-o familie de fotbalişti. Thierry, tatăl viitorului “galactic” a jucat, în cea mai mare parte a carierei, la formaţia R.A.A. Louvieroise, echipă din liga a doua belgiană, unde evolua pe postul de mijlocaş defensiv. Carine, mama fotbalistului, a evoluat în prima ligă feminină din Belgia, fiind considerată o foarte bună jucătoare. “Evolua pe postul de atacant şi a jucat chiar şi când era însărcinată în trei luni. Eu marcam goluri înainte să mă nasc. Pe mama nu am văzut-o jucând, însă pe tatăl meu am avut şansa să-l urmăresc din tribune”, a declarat Eden Hazard într-un interviu pentru presa internaţională.

Fostul jucător al lui Chelsea are trei fraţi, toţi fiind fotbalişti. Thorgan (26 de ani) evoluează la Borussia Monchengladbach, Kylian (23 de ani) este în prezent la Cercle Brugge, în timp ce Ethan (15 ani) este component al echipei de juniori a clubului Tubize.

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard
10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard

A fost eliminat după ce a lovit un copil de mingi. Este mare fan NBA şi ţine cu New York Knicks

De-a lungul carierei, Eden Hazard a primit un singur cartonaş roşu. S-a întâmplat în manşa retur cu Swansea din Cupa Ligii, când internaţionalul belgian a lovit un copil de mingi. Mijlocaşul ofensiv şi-a pierdut cumpătul în momentul în care a văzut că puştiul nu vrea să-i trimită mingea portarului echipei galeze. Chris Foy i-a arătat direct cartonaşul roşu, iar Federaţia Engleză l-a suspendat pentru trei meciuri.

Eden Hazard este mare fan NBA, acesta urmărind meciurile din campionatul nord-american, fiind un mare fan al echipei New York Knicks. Jucătorul transferat de Real Madrid îşi propune în fiecare an să ajungă la un meci al favoriţilor, în Madison Square Garden. Letonul Kristaps Porzingis este unul dintre baschetbalişti preferaţi ai lui Hazard, acesta jucând până în acest an la New York Knicks, transferându-se la Dallas Mavericks.

Fan al lui Zinedine Zidane şi al naţionalei Franţei din 1998. “Zizou” îl lăuda în 2010

La Real Madrid, Eden Hazard va fi antrenat de Zinedine Zidane, idolul lui din copilărie. În timpul Campionatului Mondial din 1998, pe când avea şapte ani, noul “galactic” îmbrăca în fiecare zi tricoul Franţei cu numărul 10, purtat de “Zizou”. “În curând voi face 28 de ani, la finalul sezonului voi intra în ultimul an de contract cu Chelsea și vom vedea ce va fi. Nu vreau să regret la sfârșitul carierei. Am iubit întotdeauna Real Madrid, cu sau fără Zinedine Zidane”, spunea Eden Hazard în ianuarie 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=lCacZz-OQzU
https://www.youtube.com/watch?v=lCacZz-OQzU

În 2010, când Eden Hazard juca la Lille, Zinedine Zidane l-a lăudat într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Marca. “Hazard este viitorul mare star. Joacă foarte bine şi poate să-şi îmbunătăţească jocul în viitor. L-aş aduce la Real Madrid cu ochii închişi”, declara “Zizou” în urmă cu nouă ani.

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard
10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard

Cum l-a transformat un hamburger într-o legendă a naţionalei Belgiei

Pe 3 iunie 2011, Belgia juca împotriva Turciei în preliminariile EURO 2012. Eden Hazard a fost scos de pe teren în minutul 60, lucru care l-a enervat. Mijlocaşul care evolua atunci pentru Lille a părăsit stadionul în timpul partidei şi s-a oprit într-un restaurant McDonald’s, unde a mâncat un hamburger. “Sosul acelui hamburger este preferatul meu. Îi spun mamei mele să-mi cumpere de fiecare dată când vine în Londra. Am făcut o prostie atunci, dar acum râd de acest lucru. Totul m-a transformat într-o legendă a naţionalei Belgiei”, şi-a amintit Eden Hazard.

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard
10 lucruri mai puţin cunoscute despre Eden Hazard
  • A debutat la 17 ani şi 316 de zile la echipa naţională a Belgiei, când a evoluat 21 de minute într-un amical cu Luxemburg
  • Este căsătorit din 2012 cu Natacha Van Honacker, cei doi având trei copii
  • Din 2017, Eden Hazard deţine acţiuni la echipa San Diego 1904 FC, formaţie din NASL, alături de Demba Ba, Moussa Sow şi Yohan Cabaye