Nicio categorie

SHOW! Cele 10 motive pentru care e cel mai TARE mondial!

Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia a debutat fulminant cu 44 de goluri după 14 meciuri jucate, număr record în această fază a competiţiei. Britanicii de la "Daily Mail" au dat 10 motive...
17.06.2014 | 14:43
SHOW! Cele 10 motive pentru care e cel mai TARE mondial!
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia a debutat fulminant cu 44 de goluri după 14 meciuri jucate, număr record în această fază a competiţiei. Britanicii de la “Daily Mail” au dat 10 motive pentru care mondialul brazilian e cel mai tare de pînă acum:

1. Golurile sînt evident principalul motiv. În 2010 în Africa de Sud în prima etapă a grupelor s-au marcat 25 de goluri. Acum s-au marcat 44 de goluri cu menţiunea că au mai rămas de jucat două meciuri din prima etapă, Belgia – Algeria şi Rusia – Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

2. Defensiva?! Apărările de la acest campionat mondial sînt destul de dezorganizate în general, ceea ce înseamnă că avem meciuri mai spectaculoase şi mai deschise.

3. Tactica! Acest aspect al jocului s-a schimbat mult la acest campionat mondial. Echipele “sînt predispuse” să atace mai mult, să verticalizeze jocul şi să ofere mai multe faze de poartă. Există foarte puţine echipe care se mulţumesc să se apere.

ADVERTISEMENT

4. Locaţiile sînt spectaculoase. Din Rio de Janeiro la Salvador sau de la Natal la Porto Alegre, avem locaţii de vis, cu stadioane de 5 stele.

5. Anglia, chiar dacă a pierdut primul meci cu Italia, creează mereu o emulaţie în jurul competiţiei. Suporterii entuziaşti, sutele de steaguri atîrnate pe stadion şi coşmarul penaltiurilor fac ca Anglia să fie mereu o prezenţă spectaculoasă.

6. Spania: primul meci al Spaniei a fost şi cel mai spectaculos al turneului. Primul mare şoc, o înfrîngere usturătoarea cu 1-5 în faţa Olandei care îi face pe iberici să tremure pentru calificare şi pe suporteri să aştepte cu şi mai mare interes meciul cu Chile.

ADVERTISEMENT

7. Celebrările spectaculoase nu lipsesc de la niciun turneu final. Columbienii au oferit pînă acum cea mai originală celebrare în meciul cu Grecia, scor 3-0.

8. Leo Messi: Argentinianul a început bine Campionatul Mondial cu un gol spectaculos împotriva Bosniei. Messi poate fi unul dintre cei mai buni jucători ai turneului.

9. Tackling-ul uruguayan: Maxi Pereira a fost eliminat după un tackling urît la Joel Campbell pe final de meci. A fost unul dintre cele mai discutate faulturi din această ediţie.

ADVERTISEMENT

10. Costa Rica: echipa care a făcut cea mai mare surpriză a competiţiei de pînă acum învingînd Uruguay-ul cu 3-1, după un meci spectaculos.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri