100.000 de euro pentru studenți, pentru dezvoltarea afacerilor. Anunțul ministrului Fondurilor Europene

Cristian Ghindă    Flaviu Popa   
în HotNews
31/05/2020, 21:59
100.000 de euro pentru studenți, pentru dezvoltarea afacerilor. Anunțul ministrului Fondurilor Europene
Curs valutar BNR pentru ziua de joi, 21 mai 2020, pentru principalele monede ale lumii. Sursa foto: Pinterest.com

Studenții, masteranzii și doctoranzii vor putea primi sume de până la 100.000 de euro dacă vor avea planuri de afaceri în mai multe domenii, printre care industria creativă, IT, robotică, automatizări industriale.

Studenții vor putea primi 100.000 de euro pentru a dezvolta afaceri

Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene. “Este o noutate pentru studenți, masteranzi și doctoranzi, pentru că de această dată pot beneficia de finanțare nerambursabilă pentru finanțarea propriilor lor afaceri.

Beneficiază de un grant care are o valoare minimă de 40.000 de euro, până la 100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă nou create, așa încât studenții pot să acceseze acești bani după ce au parcurs în prealabil cursul de antreprenoriat și și-au elaborat planul de afaceri, urmând ca mai apoi cele mai multe planuri de afaceri să fie selectate pentru a fi finanțate din fonduri europene.

Este o șansă a lor pentru ca să-și poată valorifica cunoștințele pe care le-au dobândit în timpul facultății, dar și a noastră ca țară ca să putem beneficia de cunoștințele pe care le au din timpul facultății.

Putem transfera în piață sub forma acestor planuri de afaceri și acestor business-uri pe care ei le propun pentru a fi implementate”, a explicat reprezentantul Guvernului Orban.

Ministrul Boloș susține că banii pentru studenți sunt din partea Uniunii Europene

Ministrul Boloș a explicat că banii primiți din partea Uniunii Europene fac parte din pachetul de ajutorare de 42 de miliarde de euro gândit de Comisia Europeană pentru a scoate România din impas.

“Este un pachet de măsuri pe care Comisia Europeană l-a anunțat iar noi avem obligația ca 15% din fonduri să le utilizăm pentru partea de susținere a tinerilor și mai ales în zona de antreprenoriat și formare a lor din punct de vedere profesional.

Cererile se vor depune începând cu data de 15 iunie la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman. Vreme de două luni de zile, aceste cereri pot fi depuse conform celor anunțate.

Pentru studenți, este foarte important să fie înțeles de către toți că nu este importantă forma de specializare pe care au absolvit-o, este importantă afacerea pe care au propus-o. Este 100% grant de la UE”, a completat ministrul, conform Digi 24.

Închide ×