News

100.000 de oameni vor fi testați în fiecare zi în Moscova, împotriva Covid-19. Anunțul primarului

14.05.2020 | 21:22
100000 de oameni vor fi testati in fiecare zi in Moscova impotriva Covid19 Anuntul primarului
ADVERTISEMENT

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a decis să testeze gratuit populația începând cu 15 mai. Oamenii vor fi testați în masă, într-un ritm de 100.000 de oameni pe zi până la finele lunii mai.

Peste 100.000 de oameni vor fi testați zilnic în Moscova, împotriva noului coronavirus

În etapa inițială a proiectului, 70.000 de analize de sânge vor fi disponibile la fiecare câteva zile, potrivit primarului din Moscova.

ADVERTISEMENT

Personalitățile din Rusia nu au scăpat de infectarea cu noul coronavirus, printre cei îmbolnăviți numărându-se premierul Mihail Mișustin, ministrul culturii lga Liubinova, ministrul construcțiilor Vladimir Iakușev și unul dintre adjuncții ministrului științei.

Inclusiv purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anunțat că este pozitiv la Covid-19 și nu a mai apărut public din 6 mai, când a ținut ultimul său briefing de presă zilnic, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Președintele Vladimir Putin este testat cu regularitate pentru a nu risca infectarea. Cu toate acestea, Putin a avut emoții în urmă cu o lună când a vizitat un spital din Moscova și a dat mâna cu directorul spitalului, depistat ulterior pozitiv la Covid-19.

Rusia a înregistrat 252,245 de cazuri de coronavirus și un număr total de 2.305 de decese. În ultimele 24 de ore au fost raportate 9.974 de cazuri și 93 de decese. Rusia se află pe locul trei mondial la numprul de infectări cu noul coronavirus, urmând a depăși în curând și Spania, ocupanta locului secund.

ADVERTISEMENT

În total, în Rusia s-au vindecat 53.530 de oameni și s-au efectuat peste 6 milioane de teste, la o populație de aproape 145 de milioane de locuitori.

Rusia este în centrul atenției în ultima vreme pentru că tot mai mulți medici critică modul în care autoritățile iau măsuri de combatere a noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

În mod misterios, doctorii care se plâng au început să cadă de la etaj, însă nu există dovezi clare că ar exista o legătură între atitudinea medicilor și accidente.

ADVERTISEMENT