News

100 de mașini s-au ciocnit pe o autostradă înghețată din Texas. Sunt cel puțin 5 morți și zeci de răniți

11.02.2021 | 20:30
100 de masini sau ciocnit pe o autostrada inghetata din Texas Sunt cel putin 5 morti si zeci de raniti
ADVERTISEMENT

Cel puțin 5 persoane au murit și alte câteva zeci s-au ales cu răni grave în urma unui carambol în care au fost implicate 100 de autovehicule, pe o autostradă interstatală îngheţată din Texas. La ora redactării știrii, traficul este blocat pe ambele direcții.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de pompieri din Fort Worth Fire, Mike Drivdahl, autoritățile au verificat fiecare mașină pentru a acorda ajutor medical celor care au fost implicați în acest „incident în masă”.

ADVERTISEMENT

Pentru a înlătura fiecare vehicul”, autostrada va rămâne închisă pe toată durata zilei. 36 de persoane au fost transportate de urgență la spital cu diferite leziuni, a mai transmis oficialul.

Accident înfiorător pe o autostradă înghețată din Texas. 100 de autoturisme s-au ciocnit

În cumplitul accident produs joi pe autostrada interstatală înghețată din Texas au fost implicate zeci de tractoare-remorci și alte vehicule. În urma impactului, traficul a fost blocat pe ambele sensuri și va rămâne închis până la „înlăturarea fiecărui vehicul”.

ADVERTISEMENT

36 de persoane au fost transportate la spitale cu diferite grade de răni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de pompieri din Fort Worth Fire, Mike Drivdahl.

În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Cel mai probabil,  ploaia îngheţată şi lapoviţa au provocat condiţii periculoase pentru deplasarea autoturismelor.

ADVERTISEMENT

Un accident provocat de trei camioane pe o autostradă din SUA a blocat alte sute de camioane timp de 24 ore

Din păcate, nu este singurul accident grav provocat de vremea capricioasă pe autostrăzile din SUA. Vineri, 26 ianuarie, coliziunea a trei camioane a blocat timp de 24 de ore alte sute pe autostrada I-40 din statul Arizona.

Echipajele de poliție sosite în scurt timp la fața locului au deschis un coridor de ieşire către sensul opus, astfel încât autoturismele să poată ieşi din blocaj.

ADVERTISEMENT

în schimb, camioanele, neputând trece pe acolo, au fost nevoite să aștepte ca autostrada să fie deblocată. În mai toate cazurile de acest gen, procesul se desfășoară cu mare dificultate, din cauza zăpezii.

ADVERTISEMENT