Sport

100 de milioane de dolari, preţul revenirii lui Khabib Nurmagomedov. Revanşa lui McGregor, exclusă!

03.12.2020 | 14:52
100 de milioane de dolari pretul revenirii lui Khabib Nurmagomedov Revansa lui McGregor exclusa
Khabib Nurmagomedov nu spune NU unei reveniri... pe 100 de milioane de dolari. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov şi-a anunţat retragerea din UFC după ultima victorie, în octombrie, dar se poate răzgândi pentru suma corectă. 100 de milioane de dolari vrea rusul pentru a se întoarce în octogon.

Într-o conferinţă de presă susţinută în Uzbekistan, luptătorul a răspuns mai multor întrebări legate de viitorul său în UFC. Chiar dacă nu exclude o revenire, rusul a precizat că nu este dispus să le acorde revanşa lui Conor McGregor şi Dustin Poirier.

ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov are 29 de victorii din tot atâtea posibile în galele de UFC, ultima obţinută în luna octombrie în faţa lui Justin Gaethje la UFC 254.

Khabib Nurmagomedov: „100 de milioane ar ridica o problemă“

Dana White, preşedintele UFC, a vorbit în ultimele săptămâni despre o posibilă revenire a lui Khabib Nurmagomedovpentru cel puţin o luptă. Şeful luptelor din octogon va avea o întâlnire cu rusul în perioada următoare, în Abu Dhabi, pentru a discuta condiţiile în care acest lucru se poate face.

ADVERTISEMENT

Khabib „Vulturul“ Nurmagomedov a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat lansarea propriei companii de promovare a luptelor MMA, „Eagle Fighting Championships“. Evident, nu a scăpat de întrebările legate de o posibilă revenire.

Luptătorul rus a purtat un dialog cu Igor Lazorin, în care a lămurit punctual toate aspectele unei posibile retrageri a retragerii şi i-a umilit pe foştii campioni McGregor şi Poirier.

ADVERTISEMENT

„Igor: Te-ai gândit ce ar trebui să îţi ofere Dana White pentru ca tu să-ţi reiei cariera?

Khabib: Prima dată, îmi va oferi bani, probabil.

I: Chiar şi fără o luptă?

K: I-ar fi greu să mă surprindă cu vreun adversar. Pe cine ar putea să-mi ofere?

I: Eu cred că îţi va propune câştigătorul dintre McGregor şi Poirier.

K: Pentru ce? I-am învins pe amândoi. De ce aş accepta?

I: Pentru ca UFC să poate profita financiar de un meci de revanşă a lui McGregor contra a.

K: Da, doar bani. Nu există niciun interes sportiv aici. I-am învins pe amândoi, amândoi erau campioni şi au cedat în faţa mea. După cum zice un proverb de-ale noastre: ‘Calul nu aleargă până câştigă măgarul cursa’. Măgarii nici măcar nu participă în cursele de cai. Nu am niciun interes să lupt împotriva unuia dintre cei doi. Imaginează-ţi că UFC ar oferi 100 de milioane. Asta ar ridica o problemă, ar trebui să mă gândesc. Dar sportiv, nu există miză“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Lazorin (@igorkakdela)

Khabib Nurmagomedov nu ar fi primul luptător care revine după ce şi-a anunţat retragerea. Irlandezul Conor McGregor a făcut asta de trei ori.

ADVERTISEMENT

Vrea MMA la Jocurile Olimpice

Deşi nu a exclus total varianta unei reveniri, Khabib Nurmagomedov a fost mai preocupat de promovarea MMA-ului în perioada recentă. Planul rusului este să ducă disciplina la Jocurile Olimpice, dar recunoaşte că gradul de violenţă poate fi un impediment major.

„Includerea MMA-ului pe lista sporturilor olimpice este principalul meu obiectiv în anii următori şi lucrăm deja în acest sens. Voi avea multe întâlniri, inclusiv cu preşedintele Comitetului Olimpic, şi cred că, dacă nu la Paris, măcar la Los Angeles, avem o şansă să promovăm MMA-ul.

Singura problemă este violenţa din acest sport. Olimpiada nu încurajează asta, nu vor să vadă prea mult sânge. Dar ca recunoaştere, sponsorizări, interes pentru televiziuni, MMA-ul poate rivaliza cu atletismul şi fotbalul dacă intră pe lista disciplinelor olimpice“, a precizat Khabib Nurmagomedov.

ADVERTISEMENT