News

100 de polițiști locali, concediați în Sectorul 6. Primarul Ciucu: „Dacă oamenii nu știu să scrie și să citească, nu pot să aplice legea”

100 de polițiști locali vor fi demiși din funcție, în Sectorul 6. Primarul Ciucu a explicat că dacă nu știu să vorbească și să scrie, nu pot să aplice legea
10.09.2021 | 10:35
100 de politisti locali concediati in Sectorul 6 Primarul Ciucu Daca oamenii nu stiu sa scrie si sa citeasca nu pot sa aplice legea
ADVERTISEMENT

Proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 a fost adoptat, joi, de Consiliul Local Sector 6.

16 consilierii locali au votat în favoarea proiectului, iar alți nouă, din partea Partidului Social Democrat, au votat împotrivă. Potrivit respectivului proiect, 100 de polițiști locali vor fi trimiși acasă.

ADVERTISEMENT

100 de polițiști locali, concediați în Sectorul 6. Primarul Ciucu: „Dacă oamenii nu știu să scrie și să citească, nu pot să aplice legea”

Reorganizarea Poliției Locale a fost contestată de reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor. Aceștia au ridicat obiecţii la proiectul de hotărâre.

În schimb, edilul din sectorul 6 a explicat că prin respectiva reorganizare se va face și o reformă a instituției. El a menționat că acest lucru este necesar.

ADVERTISEMENT

„Cei mai buni 300 din aceştia 400 rămân. Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală. E un proces de reformă,” a declarat edilul.

„Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formaţi pe lege, pe comunicare”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

În plus, primarul de la Sectorul 6 nu a avut prea multe cuvinte de laudă la adresa polițiștilor și nici a Poliției Locale: „dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi”.

„Atât de simplu e – de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine,” a subliniat acesta.

ADVERTISEMENT

Probleme cu polițiștii pentru Ciprian Ciucu

Nu doar cu Poliția Locală a avut probleme edilul din Sectorul 6. În trecut, acesta nu a avut prea multe cuvinte de laudă nici cu privire la Brigada Rutieră.

La începutul lunii mai, primarul a contactat oamenii legii, pentru a le sesiza o cursă ilegală de mașini, în Capitală. Ciprian Ciucu a povestit într-o postare pe Facebook, că a fost luat în râs de oamenii legii.

Ulterior, primarul a fost ironizat de sindicaliștii din Poliție. Aceștia au venit cu explicații cu privire la acuzațiile aduse de edil pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT