News

100 de școli din București, solicitare de trecere în online! Ce mesaj a transmis ministrul interimar al Educației

100 de școli din București au făcut solicitare de trecere în online în ultimele 24 de ore
12.10.2021 | 18:19
100 de scoli din Bucuresti solicitare de trecere in online Ce mesaj a transmis ministrul interimar al Educatiei
ADVERTISEMENT

Haos total în București acolo unde un sfert din unitățile de învățământ au solicitat să intre în regim online. Ministrul interimar al Educației a confirmat informația și a transmis că școlile din Capitală au înregistrat un record de cereri.

Vă readucem aminte că la începutul săptămânii au fost suspendate cursurile cu prezenţă fizică pentru nouă școli. Între timp, numărul cazurilor a crescut serios și situația nu este una deloc bună.

ADVERTISEMENT

Un sfert din școlile bucureștene, solicitare de trecere în online!

Până acum erau suspendate cursurile de la Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” – sector 1, pentru perioada 12-25 octombrie, Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” – sector 2, pentru perioada  12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială Nr. 307 – sector 3, pentru perioada  12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială Just4Kids – sector 3, pentru perioada  11-24 octombrie, Şcoala Gimnazială nr. 195 – sector 3, pentru perioada  12-25 octombrie, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” – sector 5, pentru perioada 11-24 octombrie, Şcoala Gimnazială Nr. 167 – sector 6, pentru perioada 11-24 octombrie, Liceul Teoretic “Marin Preda” – sector 6, pentru perioada 11-24 octombrie, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” – sector 6, pentru perioada 11-24 octombrie.

„Da, într-adevăr până acum ISMB a primit 100 de cereri de suspendare a activității. 91 au cerut direct aprobare de la Inspectorat, alte 9 care aveau motive epidemiologice au solicitat de la DSP acest lucru.

ADVERTISEMENT

Mai ales în Capitală, în Cluj, spre exemplu au fost doar 4 solicitări, rata fiind peste 10 la mie. În Timișoara am avut doar 4 solicitări, rata fiind 12 la mie. Sunt județe fără solicitări de trecere în online.

Trebuie să fie aprobate aceste cereri, în caz contrar dacă părinții se tem încât nu și-ar mai trimite copiii la școală, n-are niciun sens să nu se aprobe. Un sfert din școlile din Capitală intră în sistem online.

ADVERTISEMENT

Îndemn la respectarea tuturor regulilor, părinții să nu-și trimită copiii la școală dacă au cele mai mici simptome”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

De remarcat că  Sorin Cîmpeanu a anunţat de curând că respinge fuga de răspundere manifestată de unii directori de şcoli. Ministrul interimar al Educației considera că aceștia așteptau o decizie la nivel central în privinţa măsurilor care trebuie luate în cadrul unităţii de învăţământ

ADVERTISEMENT

“Am adus aceste clarificări în videoconferinţa cu inspectorii şcolari generali. Situaţia este diferită într-o şcoală în care rata de infectare este peste 6 la mie, este 6,01 la mie şi într-o şcoală în care rata de infectare într-o localitate este 18, 19 sau 20 la mie.

Situaţia este diferită într-o şcoală în care avem un caz de îmbolnăvire sau de carantinare în rândul cadrelor didactice sau niciun caz, faţă de situaţia în care avem 10-15 cazuri de îmbolnăvire. Situaţia este diferită într-o şcoală în care clasele au efective reduse de elevi, în care se învaţă într-un singur schimb şi într-o şcoală în care se învaţă în trei schimburi cu clase care sunt la maxim din perspectiva numărului de elevi.

Aceste situaţii sunt cunoscute doar la nivelul şcolii şi atunci separat de reguli generale, cunoscute, cele două, avem posibilitatea trecerii în online a oricărei şcoli din România emite această solicitare prin conducerea şcolii care este singura capabilă să cunoască realităţile din acea şcoală”, a explicat ministrul Educaţiei.

Conform ultimei centralizării erau nu mai puțin de de 12.978 preșcolari/elevi confirmați COVID-19. Mai mult decât atât, 4.392 de persoane au coronavirus, fiind incluși în această categorie atât profesorii, cât și personalul auxiliar.

ADVERTISEMENT