News

100 de școli din București, solicitare de trecere în online! Ce mesaj a transmis ministrul interimar al Educației

100 de școli din București au făcut solicitare de trecere în online în ultimele 24 de ore
12.10.2021 | 18:19
100 de scoli din Bucuresti solicitare de trecere in online Ce mesaj a transmis ministrul interimar al Educatiei
ADVERTISEMENT

Haos total în București acolo unde un sfert din unitățile de învățământ au solicitat să intre în regim online. Ministrul interimar al Educației a confirmat informația și a transmis că școlile din Capitală au înregistrat un record de cereri.

Vă readucem aminte că la începutul săptămânii au fost suspendate cursurile cu prezenţă fizică pentru nouă școli. Între timp, numărul cazurilor a crescut serios și situația nu este una deloc bună.

ADVERTISEMENT

Un sfert din școlile bucureștene, solicitare de trecere în online!

Până acum erau suspendate cursurile de la Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” – sector 1, pentru perioada 12-25 octombrie, Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” – sector 2, pentru perioada  12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială Nr. 307 – sector 3, pentru perioada  12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială Just4Kids – sector 3, pentru perioada  11-24 octombrie, Şcoala Gimnazială nr. 195 – sector 3, pentru perioada  12-25 octombrie, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” – sector 5, pentru perioada 11-24 octombrie, Şcoala Gimnazială Nr. 167 – sector 6, pentru perioada 11-24 octombrie, Liceul Teoretic “Marin Preda” – sector 6, pentru perioada 11-24 octombrie, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” – sector 6, pentru perioada 11-24 octombrie.

„Da, într-adevăr până acum ISMB a primit 100 de cereri de suspendare a activității. 91 au cerut direct aprobare de la Inspectorat, alte 9 care aveau motive epidemiologice au solicitat de la DSP acest lucru.

ADVERTISEMENT

Mai ales în Capitală, în Cluj, spre exemplu au fost doar 4 solicitări, rata fiind peste 10 la mie. În Timișoara am avut doar 4 solicitări, rata fiind 12 la mie. Sunt județe fără solicitări de trecere în online.

Trebuie să fie aprobate aceste cereri, în caz contrar dacă părinții se tem încât nu și-ar mai trimite copiii la școală, n-are niciun sens să nu se aprobe. Un sfert din școlile din Capitală intră în sistem online.

ADVERTISEMENT

Îndemn la respectarea tuturor regulilor, părinții să nu-și trimită copiii la școală dacă au cele mai mici simptome”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

De remarcat că  Sorin Cîmpeanu a anunţat de curând că respinge fuga de răspundere manifestată de unii directori de şcoli. Ministrul interimar al Educației considera că aceștia așteptau o decizie la nivel central în privinţa măsurilor care trebuie luate în cadrul unităţii de învăţământ

ADVERTISEMENT

“Am adus aceste clarificări în videoconferinţa cu inspectorii şcolari generali. Situaţia este diferită într-o şcoală în care rata de infectare este peste 6 la mie, este 6,01 la mie şi într-o şcoală în care rata de infectare într-o localitate este 18, 19 sau 20 la mie.

Situaţia este diferită într-o şcoală în care avem un caz de îmbolnăvire sau de carantinare în rândul cadrelor didactice sau niciun caz, faţă de situaţia în care avem 10-15 cazuri de îmbolnăvire. Situaţia este diferită într-o şcoală în care clasele au efective reduse de elevi, în care se învaţă într-un singur schimb şi într-o şcoală în care se învaţă în trei schimburi cu clase care sunt la maxim din perspectiva numărului de elevi.

Aceste situaţii sunt cunoscute doar la nivelul şcolii şi atunci separat de reguli generale, cunoscute, cele două, avem posibilitatea trecerii în online a oricărei şcoli din România emite această solicitare prin conducerea şcolii care este singura capabilă să cunoască realităţile din acea şcoală”, a explicat ministrul Educaţiei.

Conform ultimei centralizării erau nu mai puțin de de 12.978 preșcolari/elevi confirmați COVID-19. Mai mult decât atât, 4.392 de persoane au coronavirus, fiind incluși în această categorie atât profesorii, cât și personalul auxiliar.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă