#10yearschallenge | Unul în tricoul celei mai mari rivale, altul mare speranță la Real Madrid

22.01.2019 | 11:49
10yearschallenge  Unul in tricoul celei mai mari rivale altul mare speranta la Real Madrid
ADVERTISEMENT

Uite așa se schimbă lucrurile în decurs de 10 ani. Pentru unii spre mai bine, pentru alții spre mai rău. Zilele astea a luat amploare trend-ul în care ne amintim cum arătam și ce făceam acum 10 ani, așa că am aruncat o privire spre carierele unor fotbaliști despre care nu prea știam mare lucru acum 10 ani sau pe care îi vedeam în 2009 drept viitori idoli ai tribunelor. De atunci și până acum au schimbat echipe și campionate, au câștigat titluri sau nu, au ajuns legende sau persona non grata. Ei sunt cei 5 fotbaliști pe care îi poți lua, de asemenea, în echipele tale de Football Fantasy, asta după ce vezi ce făceau acum 10 ani. Vardy, Nistor, Radu Ștefan, Granero și Hummels.

Jamie Vardy

“Nimic nu s-a schimbat” a fost comentariul ironic al lui Jamie Vardy despre fotografia sa #10YearsChallenge. Acum 10 ani, în 2009, Jamie Vardy  juca pentru al doilea sezon la nivel profesionist pentru Stocksbridge Park Steels, unde câștiga 30 £ pe săptămână. În acel an, Vardy și colegii lui au promovat-o pe Stockbridge pentru prima oară în istorie în Northern Premier League Premier Division. La meciurile echipei de acasă veneau în medie 180 de suporteri, recordul fiind înregistrat la un meci cu Sheffield, 451 de fani. Știi cine erau cele mai mari rivale ale lui Vardy & Co? Frickley Athletic și Worksop Town.

ADVERTISEMENT

Ne întoarcem în prezentul mai simplu pentru Vardy, care poartă tricoul lui Leicester pentru al șaptelea an, timp în care lumea din tribune s-a înmulțit, iar Vardy a fost “on fire” în Championship, apoi în Premier League, ajutându-l pe Ranieri să creeze una dintre cele mai mari suprize din istoria modernă a fotbalului: câștigarea Premier League în al doilea sezon petrecut la cel mai înalt nivel al fotbalului englez. Cu 24 de goluri marcate, Vardy a fost pe locul 2 în clasamentul marcatorilor, în spatele lui Harry Kane, dar vitrina lui cu trofee nu a fost goală, stați liniștiți: a fost numit cel mai bun jucător din Premier League în acel sezon.

Ianuarie 2019, cu Jamie Vardy cu 7 goluri marcate și 3 assist-uri date în 19 meciuri jucate pentru Leicester în Premier League. Are 487 de puncte la FootballCoin și îl poți cumpăra cu 2500 XFC, cryptomoneda jocului. Are 32 de ani și contract cu Leicester până în iunie 2022, deci încă 3 ani de provocări penru jucătorul care știe bine că în 10 ani s-au schimbat atât de multe lucruri pentru el.

ADVERTISEMENT

Dan Nistor

Începem cu o provocare pe care nu mulți jucători români au trecut-o. Dan Nistor a jucat direct la nivel de seniori, sărind peste etapa juniorat. Odată ajuns printre seniori, Dan Nistor a schimbat 6 echipe de-a lungul carierei, făcând o călătorie și în Franța, unde a jucat pentru echipa poreclită “Trandafirii” – Évian.

Ce făcea Dan Nistor acum 10 ani? Era împrumutat de la Internațional Curtea de Argeș, unde avea să se intersecteze cu niște jucători de care probabil ați mai auzit: Vlad Chiricheș și Mihai Pintilii, la echipa Muscelul Câmpulung. Poze cu el la Muscelul Câmpulung nu am găsit și nu se știe exact câte meciuri a jucat și câte goluri a marcat, semn că lucrurile se pot schimba incredibil în 10 ani. Acum știe toată România despre Nistor, și nu ne referim doar la adversarii care au adunat mingi din poarta lor după golurile lui, ne referim la toată lumea care se uită la fotbal. Dan Nistor și glumele lui, și gafele lui, și verificatul telefonului pe marginea terenului, după ce Florin Bratu l-a înlocuit.

ADVERTISEMENT

Dan Nistor are un gol pentru Dinamo și 4 assist-uri în acest sezon, un sezon chinuit pentru Dinamo. Are 161 de puncte și e free, așa că dacă îți plac provocările, ia-l în echipa ta.

Radu Ștefan

Trecem în Serie A, dar rămânem la fotbaliști români. Radu Ștefan, românul adoptat de italieni pentru fidelitatea și caracterul lui. Un român despre care spunem cu mândrie că a ajuns o legendă a lui Lazio.

ADVERTISEMENT

Acum 10 ani, Radu Ștefan se bucura de al doilea sezon în campionatul italian, sezon în care a și câștigat Coppa Italia. Împrumutat de la Dinamo în ianuarie 2008, a devenit în scurt timp unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. Văzut ca o revelație, nu a mai fost lăsat să plece, semnând permanent cu Lazio la final de sezon.

Sezonul acesta are un assist pentru Lazio în 17 meciuri jucate, 5 clean sheet-uri și 454 puncte la Football Fantasy. Are contract până în iunie 2021 cu italienii, asta știm sigur. Ce nu știm, dar presupunem că nu se va întâmpla, e că după 2021, Radu Ștefan nu se va întoarce acasă, în România, pentru că după 11 sezoane în tricoul lui Lazio și atâtea momente frumoase petrecute în Roma, acolo e deja acasă.

Esteban Granero

Granero, speranța lui Real Madrid din 2009, un jucător pe-atunci tânăr care se anunța un idol al tribunelor îmbrăcate în alb. “Am jucat împotriva Barcelonei de când aveam 8 ani”, zicea într-un interviu din 2018 Esteban Granero, care a fost descoperit și crescut de madrileni, apoi împrumutat la Getafe, vândut la Getafe, apoi întors pe Santiago Bernabeu pentru 3 ani. Acum 10 ani, Granero juca în El Clasico și era deja obișnuit cu clinciurile cu Messi, pe care îl cunoștea încă din perioada junioratului. “Era imposibil să îi luăm mingea de la picior,” zicea Esteban despre perioada în care el și Messi erau puști și se întâlneau pe teren.

Din 2009 și până în 2012, cât a stat la Real, Esteban Granero a jucat 67 de meciuri și a marcat 4 goluri. Apoi s-a aventurat în alt campionat, Premier League, la QPR. Acum joacă pentru Espanyol, iar în acest sezon are 15 meciuri jucate, 2 goluri marcate, 1 assist și 480 de puncte strânse în competițiile Football Coin. E free și poate nu mai e la fel de tânăr ca acum 10 ani, dar vei găsi rapid ceva ce nu s-a schimbat în timp: derby-urile cu Barcelona.

Mats Hummels

#10YearsChallenge pentru Hummels: era jucătorul lui Bayern, dar era împrumutat la Borussia Dortmund. Ce povestea de dragoste și ură îl aștepta pe Hummels în mutarea lui la Dortmund, apoi întoarcerea acasă, la Bayern. Crescut în academia lui Bayern, a jucat din 2009 încă 8 ani pentru Borussia Dortmund. 250 de meciuri și 20 de goluri. Și Zidul Galben de partea lui. A câștigat 2 titluri în tricoul lui Dortmund, apoi, în 2016, s-a întors la Bayern.

În acest sezon, Mats Hummels are 10 meciuri jucate, 1 assist și 346 de puncte adunate la FootballCoin.

ADVERTISEMENT