News

11.000 de oameni au intrat în România în 24 de ore. Unde vor petrece sărbătorile pascale

18.04.2020 | 12:45
11000 de oameni au intrat in Romania in 24 de ore Unde vor petrece sarbatorile pascale
ADVERTISEMENT

În jur de 11.000 de oameni au întrat în România în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei, a informat, sâmbătă, Poliția de Frontieră.

11.000 de oameni au intrat în România în 24 de ore

Aproximativ 11.000 de persoane, atât cetățeni români cât și străini, precum şi peste 7.300 mijloace de transport, au intrat în România în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul țării noastre, potrivit Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au mai transmis că pe sensul de ieşire au fost înregistrate 8.900 persoane cu 5.300 mijloace de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră, în această perioadă, personalul de control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră a României.

ADVERTISEMENT

Astfel, în jur de 4.500 de polițiști de frontieră se află în fiecare zi la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor, potrivit informațiilor transmise de oamenii legii.

Oamenii vor petrece Paștele în carantină sau izolare

Din cauza măsurilor de protecție impuse de autorități, reprezentanții Poliției de Frontieră atrag atenția că formalitățile de trecere a frontierei necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a măsurilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este cauzat de faptul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele care trec granița sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După ce au fost încheiate formalitățile și au fost stabilite măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punctele de trecere, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care au intrat în țară în ultimele 24 de ore vor petrece sărbătorile pascale în locațiile stabilite pentru carantină sau izolare, unde vor sta cel puțin 14 zile.

Poliţiştii de frontieră au anunțat că au constatat 35 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 21 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

În plus, în urma controalelor efectuate la frontiera cu România, au fost descoperite bunuri nedeclarate, care depăşeau plafonul vamal admis ori erau suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.700 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.600 lei, au mau transmis polițiștii. În același timp nu s-a permis intrarea în ţară a trei cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT