Fotbal international

11 ani de la ultimul Barcelona – Real Madrid fără Messi sau Ronaldo! Julio Baptista marca pentru ”galactici”

28.10.2018 | 11:54
11 ani de la ultimul Barcelona  Real Madrid fara Messi sau Ronaldo Julio Baptista marca pentru galactici

Au trecut nu mai puțin de 11 ani de la ultimul El Clasico, Barcelona – Real Madrid, în care nu juca măcar una dintre marile vedete care au marcat istoria recentă a celor două formații, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Portughezul a ales în vară să plece de pe Santiago Bernabeu și să meargă la campioana din Serie A, Juventus Torino.

Sâmbătă a fost o seară neagră pentru Lionel Messi, care s-a accidentat în meciul cu FC Sevilla, scor 4-2. Starul argentinian a suferit o fractură a antebrațului drept, iar verdictul medicilor a fost unul dur: pauză trei săptămâni. Acest lucru înseamnă că decarul Barcelonei nu va putea juca în partida cu Real Madrid, programată la 28 octombrie, de la ora 17:15, pe Camp Nou.

Julio Baptista marca unicul gol din ultimul Barcelona – Real Madrid fără Messi sau Ronaldo

Ultimul meci Barcelona – Real Madrid în care Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo nu au jucat a avut loc 23 decembrie 2007. ”Galacticii” s-au impus atiunci pe Camp Nou cu 1-0 printr-un gol marcat de actualul atacant al formației CFR Cluj, brazilianul Julio Baptista. La acel moment, Ronaldo încă mai juca pentru Manchester United, în timp ce Messi era accidentat la bicepsul femural al piciorului stâng.

Julio Baptista celebrează golul marcat în meciul Barcelona - Real Madrid 0-1 disputat la 23 decembrie 2007
Julio Baptista celebrează golul marcat în meciul Barcelona – Real Madrid 0-1 disputat la 23 decembrie 2007

În acea partidă tehnicianul olandez al catalanilor, Frank Rijkaard, a folosit următoarea formulă de echipă: Valdes – Puyol (Zambrotta 77), Milito, Marquez, Abidal – Xavi (Krkic 80), Yaya Toure, Deco (Dos Santos 56) – Ronaldinho, Eto’o, Iniesta. De partea cealaltă, germanul Bernd Schuster a trimis următorii jucători în teren: Casillas – Ramos (Torres 87), Pepe, Cannavaro, Heinze – Sneijder (Gago 78), Diarra, Baptista – Robinho (Robben 84), Van Nistelrooy, Raul.

Pe lângă abența celor două mari staruri ale fotbalului mondial, El Clasico de săptămâna viitoare vine într-un moment mai puțin fericit pentru cele două formații și pentru cei doi antrenor, Ernesto Valverde și Julen Lopetegui. Dacă în tabăra catalanilor lucrurile s-au mai clamat după victoria cu Sevilla și revenirea în fruntea clasamentului din La Liga, la Real Madrid criza s-a adâncit după uluitoarea înfrângere cu Levante de pe Santiago Bernabeu. ”Galacticii” au ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie.