Fotbal international

”11” de aproape jumătate de miliard de euro! Cine este cel mai valoros român de la Europeanul de tineret

19.03.2021 | 12:09
11 de aproape jumatate de miliard de euro Cine este cel mai valoros roman de la Europeanul de tineret
ADVERTISEMENT

Un ”11” al celor mai scumpi jucători de la Europeanul de tineret se ridică la de aproape jumătate de miliard de euro, cel mai bine cotat fiind mijlocașul francez Eduardo Camavinga.

România U21 face parte din Grupa A a turneului final și le va avea ca adversare pe Germania, Olanda și Ungaria. Partidele din această grupă se vor disputa în Ungaria, în perioada 24-30 martie.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” și-au ales deja numerele cu care vor evolua în prima parte a Euro U21, iar Cîmpanu a primit tricoul cu 7.

Cei mai scumpi jucători de la Europeanul de tineret fac o echipă de jumătate de miliard de euro

Echipa națională U21 a României va da la Europeanul de tineret a jucători fabuloși, cu o cotă impresionantă, iar un prim ”11” al celor mai scumpi fotbaliști de la acest turneu final se ridică la aproape jumătate de miliard de euro, după cum a publicat site-ul FRF.ro.

ADVERTISEMENT

Cel mai valoros fotbalist convocat pentru Euro 2021 este francezul Eduardo Camavinga, cotat la 60 de milioane de euro. Pe podium se mai află Jules Kounde, tot francez, și englezul Mason Greenwood, amândoi cu o valoare de piață de 50 de milioane de euro.

Niciun adversar al României nu prinde primul ”11”

Echipa celor mai valoroși jucători de la turneul final ar arăta astfel: Ramsdale (Anglia/Sheffield United – 16 milioane) – Aarons Anglia/Norwich – 20 milioane), Kounde (Franța/Sevilla – 50 milioane), Konate (Franța/Leipzig – 35 milioane), Sessegnon (Anglia/Hoffenheim – 20 milioane) – Tonali (Italia/Milan – 32 milioane), Trincao (Portugalia/Barcelona – 25 milioane), Camavinga (Franța/Rennes – 60 milioane) – Greenwood (Anglia/Manchester United – 50 milioane), Rafael Leao (Portugalia/Milan – 28 milioane), Diaby (Franța/Leverkusen – 38 milioane).

ADVERTISEMENT

Banca de rezerve ar fi completată de următorii jucători: Lafont (Franța/Nantes), Meslier (Franța/Leeds), Baku (Germania/Wolfsburg), Botman (Olanda/Lille), Fofana (Franța/Leicester), Maouassa (Franța/Rennes), Kamara (Franța/Marseille), Cucurella (Spania/ Getafe), Puig (Spania/Barcelona), Ikone (Franța/Lille), Moukoko (Germania/Dortmund), Hudson-Odoi (Anglia/Chelsea).

Olaru, cel mai bine cotat tricolor

Cei 23 de jucători convocați de Adrian Mutu pentru turneul final al Campionatului European de tineret au o valoare totală de 17,35 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că tot lotul nostru este mai slab cotat decât orice jucător din primul ”11”, cu excepția portarului englez Ramsdale. Cel mai valoros tricolor este Darius Olaru de la FCSB, cotat la două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În ciuda diferențelor uriașe în ceea ce privește cotele de piață, mijlocașul George Cîmpanu este încrezător în șansele României la Euro 2021 și vorbește chiar despre posibilitatea câștigării trofeului.

ADVERTISEMENT
Tags: