News
notix pixel id

11 infractori periculoși care țineau în condiții de sclavie 9 români au fost arestați în Spania

17.05.2020 | 22:24
11 infractori periculoși care țineau în condiții de sclavie 9 români au fost arestați în Spania
Mascații au arestat 11 infractori periculoși în Spania
ADVERTISEMENT

Poliția spaniolă a arestat 11 oameni care făceau parte dintr-o rețea de traficanți de muncitori agricoli. Cei 11 români exploatau alți români pe care îi trimiteau la munci agricole în diferite orașe din provincia Valladolid.

11 infractori periculoși au fost arestați după ce țineau 9 oameni în sclavie

Persoanele înșelate primeau promisiunea unui loc de muncă stabil în Spania, însă după ce au ajuns acolo erau forțați să muncească câte 12 ore pe zi.

Oamenii erau cazați câte 7 în cameră în condiții insalubre și fără suficiente paturi. Conform Antena 3, toți muncitorii exploatați erau oameni vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Erau oameni vulnerabili cu un nivel de educaţie scăzut, o situaţie economică foarte precară şi care nu cunoşteau deloc limba şi legislaţia spaniolă.

Organizaţia le-a plătit biletele de autocar pentru a-i aduce în Spania şi, odată ajunşi aici, erau cazaţi în diferite apartamente din localitatea Medina del Campo, unde stăteau înghesuiţi, în condiţii deplorabile şi fără provizii, constrânşi să doarmă pe podea, câte şapte în cameră, şi erau obligaţi să plătească şi 150 de euro pentru asta”, au explicat anchetatorii spanioli, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Mai mult, persoanele exploatate lucrau în condiții similare sclaviei, nefiind plătiți pentru munca prestată.

„Nu ştiau dacă sunt înregistraţi la Securitatea Socială, nu aveau dreptul la concedii sau zile libere şi salariul lor era de 5,50 euro pe oră, bani pe care de obicei nu îi primeau”, au transmis polițiștii din Spania, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Infractorii aveau un mod de a opera gândit în așa fel încât să nu fie prinși de oamenii legii. Astfel, cei 11 au deschis în diferite bănci mai multe conturi pe numele victimelor și falsificau documente și carnete de conducere în numele victimelor.

Polițiștii spanioli au arestat traficanții de persoane, zece cetățeni și o femeie originară din Honduras. Totodată au fost eliberați 9 muncitori români exploatați. Au fost sechestrați 22.180 de euro numerar și cinci autoturisme deținute de infractori.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri