Sport

11 zile de coșmar pentru handbalul românesc! Fetele au ratat Jocurile Olimpice, băieții au fost umiliți de Kosovo

21.03.2021 | 23:13
11 zile de cosmar pentru handbalul romanesc Fetele au ratat Jocurile Olimpice baietii au fost umiliti de Kosovo
ADVERTISEMENT

Handbalul românesc a trăit poate cele mai negre 11 zile din glorioasa istorie. Luna a fost una a testelor importante, atât la masculin, cât și la feminin. Băieții lui Rareș Fortuneanu au fost primii care au clacat, într-o dublă rușinoasă cu Kosovo. Apoi, fetele au avut un weekend de coșmar în Muntenegru.

28-25 cu Muntenegru a fost o victorie care a provocat doar lacrimi amare pentru Cristina Neagu și compania. România avea nevoie de o victorie la cinci goluri pentru a merge la Jocurile Olimpice. Un 30-25 care ne-ar fi calificat braț la braț, alături de Muntenegru. Pe care adversarele păreau dispuse să îl accepte pe final de meci.

ADVERTISEMENT

Victoria cu Muntenegru, la doar trei goluri diferență, a fost al patrulea rezultat nefast pentru handbalul românesc în doar 11 zile. Seria de coșmar a început pe 10 februarie, la Pristina.

România, trei reprize rușinoase și doar un punct în dubla contra Kosovo. Șansele de calificare la Euro scad

Cu o victorie, naționala masculină putea face un pas uriaș pentru calificarea la Euro 2022. Iar rezultatul părea unul la îndemână, mai ales după primele două meciuri din grupă. Victorie clară cu Muntenegru și o prestație bună în fața Suediei.

ADVERTISEMENT

Situația părea sub control la pauză, când băieții lui Rareș Fortuneanu aveau cinci goluri avantaj. 14-9. A urmat, însă, o repriză de coșmar. La vremea respectivă, poate cea mai rușinoasă jumătate de oră din istoria naționalei masculine.  S-a terminat 23-23. Calculele încă arătau bine pentru calificarea la turneul final de anul viitor. Doar că patru zile mai târziu, pe 14 martie, România a mai făcut două reprize groaznice. România – Kosovo 25-30.

Un rezultat neverosimil care îi scoate pe “tricolori” de pe trasa ideală în drumul spre Euro. Șanse mai sunt, dar depindem de jocul rezultatelor și avem neapărat nevoie de victorie cu Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Echipa feminină de handbal nu merge la Tokyo. În urmă cu 4 ani, la Rio de Janeiro, termina turneul olimpic pe 9

Problemele handbalului românesc au continuat, tot în spațiul ex-iugoslav. În turneul preolimpic de la Muntenegru, România a fost învinsă sâmbătă de Norvegia, la cinci goluri diferență. Fetele lui Adi Vasile nu au putut mai mult de un 28-25, care nu aduce nimic bun.

Două obiective ratate de handbalul românesc, care continuă să se prăbușească. Naționala masculină nu a mai mers la un turneu final de 10 ani. Iar la Euro nu a mai ajuns din 1996. Și riscă să rateze din nou, într-o grupă care părea accesibilă.

ADVERTISEMENT

După prestațiile dezamăgitoare de la Euro 2020, naționala feminină a mai bifat un rezultat slab. Nu va fi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În urmă cu patru ani, la Rio, România era prezentă. Dar termina pe 9.

ADVERTISEMENT