112, un nou caz scandalos! Un copil de 5 ani a fost la un pas să moară! Ambulanța a făcut 70 de minute pe un drum de 12 minute

Daniel Șuta   
în HotNews
13/08/2019, 09:07
112, un nou caz scandalos! Un copil de 5 ani a fost la un pas să moară! Ambulanța a făcut 70 de minute pe un drum de 12 minute
Ilinca Pârvu și fetița ei de 5 ani care a supraviețuit ca prin minune deși 112 o lăsa să moară. Sursa foto: adevărul.ro

Tatăl unei fetițe de doar cinci anișori din Iași denunță disfuncționalitatea sistemului 112. Este al nșpelea caz pe care un român îl semnalează acuzând Serviciul de Urgență de acțiune lentă, de întârziere care poate fi fatală pentru cei care au nevoie să le fie salvată viața. A fost și cazul unui fetițe de cinci ani diagnosticată cu tetrapareză spastică.

Copil de 5 ani, la un pas să moară din cauza proastei funcționări a serviciului 112, la Iași

Bărbatul a fost nevoit să aștepte 70 de minute până la sosirea ambulanței, după ce pe data de 7 august Serviciul a fost alertat cu privire la starea de sănătate a fetiței sale. Mai exact, soții Pârvu din Miroslava (Iași) au sunat la 112 pentru că fetiței lor i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința. Răzvan, tatăl micuței, le-a explicat operatorilor de la 112 starea medicală a fiicei sale și a cerut o intervenție de urgență.

La casa soților Pârvu s-ar ajunge, în mod normal, în doar 12 minute, însă SMURD a ajuns după o oră și zece minute. Răzvan a dat trei telefoane la 112, pentru că după primele două apeluri, nu a venit nimeni acasă, iar starea micuței sale se înrăutățea de la un minut la altul.

112
Ambulanța a ajuns acasă la familia Pârvu fără medic. Sursa foto: ziare.com

„Au trimis o mașină fără medic”

„În momentul celui de-al treilea telefon la 112, trecuseră cel puţin 50 de minute de când fetiţa mea era inconştientă. Ni s-a garantat din nou că este pe drum, iar într-un final, după 1 oră şi 10 minute, a ajuns ambulanţa. Am sunat atunci pentru a patra oară să întreb de ce au au trimis, după atâta timp, o maşină fără medic“, povestește Răzvan pentru ziarul Adevărul.

„Mă deranjează foarte tare că un om din acest sistem 112 trimite o ambulanţă fără doctor. De ce nu s-a făcut legătura către SMURD, care poate interveni mai repede? Dacă nu aveau maşini libere la Ambulanţă, trebuia să direcţioneze cazul către alt serviciu. Persoana care cere ajutor nu este medic, nu cunoaşte exact gravitatea tuturor problemelor. De ce nu a stat cineva cu noi în telefon?“, a mai spus Răzvan.

 

Închide ×