News

12.000 de tablete dintr-un medicament experimental pentru COVID-19 donate României. 100 de pacienți ar putea fi tratați

13.06.2020 | 13:48
12000 de tablete dintrun medicament experimental pentru COVID19 donate Romaniei 100 de pacienti ar putea fi tratati
ADVERTISEMENT

12.000 de tablete dintr-un medicament experimental pentru COVID-19 au fost donate României de către Japonia. Mai exact, vorbim despre Avigan (Favipiravir), un medicament dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals și utilizat în tratamentul împotriva coronavirusului.

12.000 de tablete dintr-un medicament experimental pentru COVID-19 donate României

Informația a fost confirmată  de Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Sănătăţii.  Trebuie specificat că donaţia face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfăşurat de Guvernul Japoniei.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestuia, medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic)

100 de pacienți ar putea fi tratați

Donația este realizată în urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății. Expedierea medicamentului s-a realizat cu ajutorul Oficiului Naţiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS).

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că cele 12.200 de tablete care vor ajunge în România reprezintă tratamentul pentru 100 de pacienţi infectați cu COVID-19.

„MAE şi Ministerul Sănătăţii îşi exprimă satisfacţia faţă de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului(…)

ADVERTISEMENT

(…) şi consideră că acest gest este definitoriu pentru relaţia strânsă de prietenie dintre România şi Japonia şi, totodată, pentru solidaritatea internaţională în faţa pandemiei COVID-19.

MAE și Ministerul Sănătății transmit mulțumiri Ambasadei Japoniei la București pentru sprijinul acordat în concretizarea acestui demers”, au mai spus autoritățile din România

ADVERTISEMENT

 

 

 

Tags: