Sport

12 ani fără Marian Cozma: „Nu știu nici acum de ce mi-au omorât copilul!”

08.02.2021 | 19:17
12 ani fara Marian Cozma Nu stiu nici acum de ce miau omorat copilul
12 ani fără Marian Cozma: „Nu știu nici acum de ce mi-au omorât copilul!”. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

S-au împlinit 12 ani astăzi, 8 februarie, de când Marian Cozma, fostul jucător de handbal al naționalei României, a fost omorât cu sânge rece într-un club din Ungaria. Au trecut 12 ani, însă tatăl său încă nu înțelege de ce agresorii i-au ucis băiatul.

Drama s-a petrecut la ieșirea dintr-un club de noapte din Veszprem, orașul din Ungaria pentru clubul la care juca. „Păsărilă” a fost înjunghiat în inimă, iar medicii nu l-au mai putut salva.

ADVERTISEMENT

Petre Cozma, tatăl fostului jucător de handbal, încă este tulburat de amintirile dureroase și de clipele groaznice prin care a trecut și prin care încă trece.

12 ani fără Marian Cozma. Tatăl său, declarații cu ochii în lacrimi

Petre Cozma, tatăl lui Marian, a povestit cum încă suferă la 12 ani de la drama prin care a trecut, atunci când a aflat că fiul său mult iubit a fost omorât:

ADVERTISEMENT

Mor fiindcă nu știu nici acum de ce mi-au omorât copilul! Asta cred că n-o să aflu niciodată. Spun încă o dată: «băi, dacă erai șmecher, îi dădeai un pumn și cădea cu capul de bordură.» Și eu, dacă loveam pe cineva, aveam curaj să mă duc la familia lui cutare: «Domnule, ne-am bătut!». Dar nu să scoți cuțitul, mișelește, 17 inși, câți au venit peste Marian”.

„Stau și sufăr, de o săptămână plâng. Eu dorm în camera lui Marian. Nu poți să te împaci niciodată cu asta. Noi am fost săraci, el a plecat acolo să-și ajute familia”, a spus printre lacrimi Petre Cozma pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Marian Cozma nu a fost uitat nici în Ungaria

Marian Cozma a fost un jucător de handbal admirabil care a reușit să se facă iubit atât de fanii din România, țara sa natală, dar și de suporterii din Ungaria odată cu transferul său la Veszprem.

Anul trecut, înainte de a pleca spre Germania pentru meciul cu THW Kiel din Liga Campionilor la handbal masculin, jucătorii celor de la Veszprem s-au oprit la statuia lui Marian Cozma amplasată în fața sălii echipei maghiare.

ADVERTISEMENT

„Înainte de a pleca spre Kiel pentru meciul din Liga Campionilor cu THW, echipa noastră și-a amintit de Marian Cozma, acum, la 11 ani de la dispariția acestuia. 

Băieții noștri au depus o coroană de flori la bustul jucătorului și au păstrat câteva momente de reculegere”, au scris cei de la Veszprem pe pagina oficială de Facebook.

  • 26 de ani avea Marian Cozma
ADVERTISEMENT