ADVERTISEMENT
Cele mai citite

12 arestări pentru meciuri trucate în prima ligă! Cât au încasat fotbaliştii implicaţi

12 persoane au fost arestate pentru trucare de meciuri în prima ligă. Investigaţia a durat mai bine de un an. Cei implicaţi în trucarea de meciuri erau plătiţi cu 3050 - 10.680 de dolari.
Autor: Marian Popovici | 21.11.2017 | 17:09
12 arestări pentru meciuri trucate în prima ligă! Cât au încasat fotbaliştii implicaţi

Cinci jucători de la două echipe din primul eşalon, doi arbitri, un manager de club şi patru finanţatori au fost acuzaţi de fraudarea de meciuri, în cel mai mare caz de trucare din Thailanda. 

ADVERTISEMENT

“Este un caz istoric. O lungă investigaţie a condus la ample audieri de martori şi probarea unor dovezi şi acuzaţii. Dar sunt mult mai mulţi oameni implicaţi, ceea ce necesită timp şi o anchetă suplimentară”, a declarat şeful poliţiei naţionale, Chakthip Chaijinda.

Cei implicaţi riscă închisoarea şi amendă de 15.000 de dolari 

ADVERTISEMENT

”Trucarea unor meciuri afectează fotbalul din Thailanda de mai bine de 10 ani dar ancheta a bătut pasul pe loc din cauza ameninţărilor şi manipulărilor la care au recurs oameni influenţi din domeniu”, a afirmat preşedintele federaţiei de sport, Somyot Poompanmuoung.

Cei implicaţi în aranjarea de meciuri erau plătiţi cu sume între 3.050-10.680 de dolari. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, acuzaţii riscă închisoare de maximum cinci ani şi o amendă de 15.000 de euro fiecare. 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!