News

12 ore sângeroase în Suedia. Trei persoane au murit în războaie de stradă, poliţia cere ajutorul armatei

Suedia a căzut pradă războiului între bande rivale şi tot mai mulţi tineri se oferă voluntari să ucidă. Valul de violenţe este fără precedent în această ţară.
29.09.2023 | 17:53
12 ore sangeroase in Suedia Trei persoane au murit in razboaie de strada politia cere ajutorul armatei
Imagine de la explozia în care şi-a pierdut viaţa o femeie de 25 de ani Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Premierul Suediei i-a cerut șefului forțelor armate să ajute la limitarea creșterii numărului de crime în războiul dintre bande. Cei doi se întâlnesc şi cu șeful poliției, pentru a discuta ce rol ar putea juca armata în rezolvarea problemei.

12 persoane au fost împuşcate mortal în septembrie, în Suedia

Această situaţie a survenit după 12 ore sângeroase în Suedia, timp în care doi bărbați au fost uciși la Stockholm, în timp ce o femeie (25 de ani) a fost ucisă într-o explozie la domiciliul ei, într-un oraș din nordul capitalei suedeze.

ADVERTISEMENT

Însuşi premierul Ulf Kristersson, de notorietate pentru apariţiile sale la televizor, a avut o apariţie publică în care a declarat război bandelor şi a adăugat că Suedia nu a văzut niciodată așa ceva și că „nicio altă țară din Europa” nu se confruntă cu o astfel de situație.

Ander Thornberg, şeful poliţiei naţionale suedeze a ţinut să sublinieze că tot mai mulţi tineri sunt implicaţi în aceste războaie între bande care au zguduit Suedia în ultimele luni. “Avem o situaţie în care copiii înşişi contactează bandele criminale” pentru a comite omoruri”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

“Criminalii sunt nemiloşi”, a adăugat Thornberg, descriind un sistem bine bine pus la punct pe care îl folosesc bandele atunci când vor să se răzbune pe rivali şi fac apel la persoane din exterior, adesea minori. “Ei le furnizează armele şi le dau adresa unde să atace”, a mai spus şeful poliţiei.

Până în prezent, în această lună, nu mai puţin de 12 persoane au fost ucise în violențele dintre bande, cel mai mare număr consemnat după decembrie 2019.

ADVERTISEMENT

Presa suedeză a legat creșterea violenței de un conflict care a implicat banda Foxtrot Network, care a fost zguduită de lupte interioare și împărțită în două facțiuni rivale.

O femeie despre care se crede că este vecina unei persoane legate de crima organizată a fost ucisă în timpul unei explozii nocturne în Fullero, un oraș aflat la aproximativ 80 de kilometri nord de Stockholm. “S-a culcat într-o seară complet obișnuită, dar nu s-a trezit niciodată”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore mai devreme, un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost ucis prin împușcare într-o suburbie din Stockholm. Într-un atac separat, un tânăr de 18 ani a fost împușcat în jurul orei 19:00, ora locală, în apropierea unui teren de sport care era destul de aglomerat la acea oră. Anul trecut, peste 60 de persoane au fost ucise în împușcături din Suedia, cele mai multe din toate timpurile, iar anul acesta bilanţul va fi şi mai sumbru.

Mats Lindstrom, poliţist în regiunea Stockholm, care a analizat multe dintre schimburile de mesaje prin care sunt comandate aceste crime, a confirmat faptul că tineri din afara bandelor sunt cei care solicită astfel de “contracte”.

“Vedem că scriu: ‘Există contracte? Eu şi prietenul meu suntem disponibili pentru 200.000 de coroane'”, a declarat acest. El spune că tinerii fac acest solicitări  “pentru a obţine statut, pentru a deveni cineva, pentru a avea ‘aura unui criminal'”, după cum i-a mărturisit un tânăr în timpul unei anchete.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”