Life

12 și 18 ianuarie 2023, zilele în care scăpăm de Marte și Mercur retrograd. Vești mari pentru zodii!

Anul începe cu adevărat din 18 ianuarie 2023, când scăpăm de Mercur retrograd! Ce se întâmplă cu zodiile în perioada următoare?
03.01.2023 | 12:40
12 si 18 ianuarie 2023 zilele in care scapam de Marte si Mercur retrograd Vesti mari pentru zodii
Mercur nu va mai fi retrograd din 18 ianuarie 2023. Foto: NASA
ADVERTISEMENT

Pentru foarte multe semne zodiacale, debutul anului 2023 este ceva mai greoi. Nu e de mirare, căci anul a început cu două planete aflate în mișcări retrograde. Este vorba despre Marte și Mercur, două dintre planetele ”grele”, dintre acele corpuri cerești care ne pun mereu în dificultate.

Planetele Marte și Mercur nu vor mai fi retrograde

Există o veste bună legat de aceste două retrogradări! Planetele își vor relua mersul direct, adică vor ieși din faza retrogradă, pe 12, respectiv 18 ianuarie 2023! Așadar, mai sunt câteva zile după care ne vom simți mai puțin împovărați.

ADVERTISEMENT

Planeta Marte va părăsi aspectul retrograd pe 12 ianuarie și își va continua tranzitul în zodia Gemeni. Fenomenul astrologic ne va da puterea de a scăpa de nemulțumirea sufletească, de a rezolva anumite frustrări ori vulnerabilități apelând la soluții pe care până acum nu le-am văzut.

Tranzitul marțian a afectat în special zodiile de apă (Rac, Scorpion, Pești) și cele de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn). Din 12 ianuarie, însă, aceste 6 zodii vor avea mai multe motive de bucurie, mai multe motive să zâmbească.

ADVERTISEMENT

Mercur în Capricorn, un fenomen astral de bun augur

Realizările noastre concrete se vor definitiva, însă, odată ce Mercur nu va mai fi retrograd, și anume din 18 ianuarie. Planeta își va continua mersul normal în zodia Capricorn. Ce înseamnă asta? Că avem posibilitatea să punem în practică ideile pe care ni le lasă moștenire Marte din Gemeni.

Tranzitul din Capricorn va avea o influență benefică asupra tuturor semnelor zodiacale. Practic, lucrurile vor începe să meargă de la sine, însă, evident, ca ele să funcționeze e nevoie și să punem un pic osul la treabă.

ADVERTISEMENT

Pentru celelalte 6 zodii, cele de foc și de aer, e o perioadă excelentă pe plan sentimental, dar și profesional. Berbecii, Gemenii, Leii, Balanțele, Săgetătorii și Vărsătorii au în față oportunități de neratat. Dintre acestea 6, cele mai avantajate vor fi, de departe, persoanele născute în Leu, Săgetător și Vărsător. Așadar, anul începe să sune bine din 18 ianuarie încolo!