News

121 de infectați și 18 morți după ce un Moș Crăciun pozitiv a vizitat un azil de bătrâni

29.12.2020 | 08:13
121 de infectati si 18 morti dupa ce un Mos Craciun pozitiv a vizitat un azil de batrani
ADVERTISEMENT

121 de infectați cu coronavirus și nu mai puțin de 18 morți după ce un Moș Crăciun pozitiv a vizitat un azil de bătrâni în Belgia. Aceasta este statistica unei întâlniri de coșmar.

Tragedia s-a petrecut în Mol, un oraș cu aproximativ 33.000 de locuitori. Aici, un bărbat costumat în Moș Crăciun a fost ales de conducere să bucure un cămin de bătrâni unde erau găzduite 180 de persoane.

ADVERTISEMENT

În ciuda pandemiei de coronavirus și a numărului mare de oameni care locuiau în azil, nimeni nu s-a gândit să-l supună pe acesta unui test pentru Covid-19.

Tragedie la un azil de bătrâni din Belgia după vizita lui Moș Crăciun

Din păcate, la trei zile distanță, bărbatul a primit rezultat pozitiv. Era însă prea târziu pentru a se mai putea evita tragedia.

ADVERTISEMENT

Într-un timp foarte rapid, căminul a devenit un adevărat focar de infecție. Nu mai puțin de 121 de persoane au luat virusul, aici fiind incluși și 36 de îngrijitori.

Alte 18 persoane mai în vârstă au murit, ultimele cinci decese având loc în Ajun și în ziua de Crăciun. Mai mult de atât, numărul deceselor ar putea crește în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Se ştie că situaţia de aici este una dificilă, existând şi alte persoane spitalizate în stare foarte gravă. Interesant este că unul dintre cei mai buni virologi din Belgia și-a exprimat însă îndoielile că vizita lui Moș Crăciun ar fi putut provoca atât de multe infecții.

„Chiar și pentru un “superspreader” au apărut mult prea multe infecții în același timp”, a spus Marc Van Ranst, profesor la Universitatea Katholieke Leuven și la Rega Institute for Medical Research.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform fotografiilor făcute în timpul evenimentului și publicate pe rețelele de socializare de către cei prezenți, nu toți vârstnicii purtau măști.

În imagini se vede şi cum bărbatul îmbrăcat în Moş Crăciun și ajutoarele sale nu respectau distanțarea fizică, fapt care ar fi favorizat și mai mult contagiunea.

Guvernul belgian a trimis la acest centru o echipă de medici a pentru a încerca să limiteze infecția.

 

 

ADVERTISEMENT