Sporturi

13 persoane arestate în Belgia! Erau implicate în trucarea meciurilor de tenis

05.06.2018 | 18:07
13 persoane arestate in Belgia Erau implicate in trucarea meciurilor de tenis

Autorităţile din Belgia au efectuat 21 de percheziţii în 12 localităţi din ţară şi au aresta 13 persoane, în cadrul unei anchete ce vizează o reţea belgiano-armeană de trucare a meciurilor de tenis pentru pariuri, informează cotidianul Le Soir.

Persoanele reţinute vor compărea în faţa judecătorului de instrucţie, care va decide dacă acestea vor fi arestate preventiv. Cele 13 persoane sunt acuzate de trucare de meciuri, corupţie, spălare de bani şi participare la activităţile unei organziaţii criminale.

Cele 13 persoane arestate în Belgia, pariau în circuitele Futures şi Challenger

La cererea justiţiei belgiene şi cu ajutorul Europol, intervenţii similare au avut loc în acelaşi timp în Germania, Franţa, Bulgaria, Slovacia, Olanda şi SUA.

Organizaţia criminală destructurată a corupt, începând din 2014 şi până în prezent, jucători profesionişti de tenis, care evoluau în circuitele Futures şi Challenger, pentru aranjarea unor meciuri.

Autoritățile din Belgia au arestat 13 persoane implicate în trucarea meciurilor de tenis pentru pariuri
Autoritățile din Belgia au arestat 13 persoane implicate în trucarea meciurilor de tenis pentru pariuri

În cadrul reţelei s-ar afla persoane cu sarcini bine stabilite. De multe ori, profilul suspecţilor era acelaşi: fără venituri, fără locuri de muncă, insolvabili etc. Aceştia primeau bani pentru a paria pe meciuri din turneele de categorie inferioară, cu premii cuprinse între 5.000 şi 15.000 de dolari, la care pot fi corupţi cu uşurinţă jucători de tenis.

Începând din 2015, casele de pariuri au sesizat autorităţile privind pariuri suspecte pe anumite meciuri de tenis.

Jucătorul de tenis român Marius Frosa (21 ani) a fost suspendat pe o perioadă de opt luni şi amendat cu 1.000 de dolari în august 2017 pentru că a făcut 12 pariuri pe meciuri în care nu a jucat.

Alți doi jucători români au fost suspendați pe pariuri ilegale în 2017. Alexandru-Daniel Carpen a fost suspendat pe viaţă, după ce a recunoscut că a trucat meciuri, iar Mihăiţă Damian a fost suspendat un an şi amendat cu 5.000 de euro pentru că a pariat pe mai multe meciuri.