News

13 sicrie misterioase descoperite într-o fântână din Egipt! Ce se află în ele. Video

13.09.2020 | 17:34
13 sicrie misterioase descoperite într-o fântână din Egipt! Ce se află în ele. Video
Experții spun că înăuntru ar fi rămășițe umane. Sursa foto - Ministerul Turismului și Antichităților Egipt
ADVERTISEMENT

13 sicrie misterioase au fost descoperite într-o fântână din Egipt! Arheologii spun că acestea au mai mult de 2500 de ani. Totul a fost confirmat de Ministerul Turismului și Antichităților din țară.

Interesant este că cele 13 sicrie erau nedeschise și au fost găsite unul peste altul într-o fântână de aproximativ 12 metri adâncime.

ADVERTISEMENT

Acestea au fost păstrate atât de bine încât detaliile originale și culorile sunt încă vizibile. Conform primelor informații, experții merg pe ideea că în interior să află rămășițe umane, mumificate.

Cum au fost găsite cele 13 sicrie misterioase

Arheologii au descoperit sicriele în Saqqaea, un sit arheologic antic situat la aproximativ 32 de kilometri de Cairo. Aceștia spun că mai mult ca sigur în zonă se mai află și alte astfel de sicrie

ADVERTISEMENT

Descoperirea vine la doar o săptămână de la redeschiderea siturilor arheologice și a muzeelor, închise din cauza pandemiei de Covid-19.

فيلم ترويجي آخر عن الكشف الأثرى الذي سيتم الإعلان عنه خلال الأيام القليلة القادمة بمنطقة آثار سقارة، يبدي خلاله عالم الآثار المصري الدكتور زاهي حواس، إعجابه بما كشفت عنه البعثة الأثرية المصرية من مجموعة من التوابيت الخشبية الملونة والمغلقة منذ دفنها منذ حوالي 2500 عاما داخل بئر للدفن على عمق ١١ متر بجبانة سقارة.يأتي هذا الفيلم ضمن سلسلة من الأفلام الترويجية لهذا الكشف في إطار سياسة وزارة السياحة والآثار للترويج للاكتشافات الأثرية محليا وعالميا.

Geplaatst door ‎Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار‎ op Donderdag 10 september 2020

De altfel, turismul este vital pentru economia Egiptului, care a primit peste 13,6 milioane de oameni în anul 2019. Peste un milion de persoane lucrează în sectorul turistic.

Vă readucem aminte că și Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că intrarea persoanelor în Egipt este posibil[ ]nc[ din 15 august, însă doar cu test negativ de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam şi Marsa Matrouh.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile egiptene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, măsuri care au intrat în vigoare la data de 15 august 2020.

Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile egiptene, cetăţenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetăţenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei.

ADVERTISEMENT

Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam şi Marsa Matrouh”, a transmis MAE.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri