130.000 de pasageri, ameninţaţi de o grevă Air France începând cu 27 iulie

Air France

În plin sezon, şi maximă solicitare a aeroporturilor, sindicatul personalului navigant al Air France a depus un preaviz de grevă pentru o săptămână, între 27 iulie şi 2 august. Conducerea companiei este complet nemulţumită de alegerea perioadei pentru desfăşurarea acestei greve.

Secretarul adjunct al sindicatului stewarzilor şi stewardeselor de la Air France a confirmat previzul de grevă lansat duminică de sindicatul personalului navigant al companiei, începând de miercuri, 27 iulie, până marţi, 2 august.

Sindicaliţtii explică faptul că au depus previzul de grevă de la 3 iunie şi au lăsat două luni conducerii, pentru a negocia. Dar nu s-a întâmplat acest lucru.

Mărul discordiei cu conducerea companiei este acelaşi din aprilie: sindicatul cere prelungirea acordurilor privind condiţiile de lucru pentru o perioadă de cinci ani, iar conducerea vrea prelungirea cu doar 17 luni.

Un număr de 130.000150.000 de pasageri intenţionează să se îmbarce într-unul dintre cele 1.000 de zboruri ale Air France prevăzute pentru această săptămână.

Sursă: www.miscareaderezistenta.ro