Fotbal international

14 ani de închisoare a luat cel care a atacat autocarul Borussiei Dortmund. De ce a pus bomba!

14 ani de inchisoare a luat cel care a atacat autocarul Borussiei Dortmund De ce a pus bomba
ADVERTISEMENT

În aprilie anul trecut, în Liga Campionilor, autocarul Borussiei Dortmund a fost ţinta unui atentat. Omul care a comis fapta a fost condamnat acum la 14 ani de închisoare. Sergei Wenergold şi-a aflat azi sentinţa dată de un tribunal german. În acel incident a fost rănit spaniolul Marc Bartra, care a avut nevoie de o operaţie la mână, iar partida din Liga Campionilor a fost amânată cu o zi.

Incidentul a avut loc înaintea unei partide dintre Borusssia Dortmund şi AS Monaco pe 12 aprilie 2017. Autocarul nemţilor plecase de la hotel şi se îndrepta spre stadionul Signal Iduna Park, când un dispozitiv explozibil a fost detonat şi a avariat grav autovehiculul. Unul dintre jucătorii Borussiei, spaniolul Marc Bartra a fost serios rănit la mână, la fel şi un poliţist. Fotbalistul a fost ulterior operat, iar meciul s-a jucat abia a doua zi.

ADVERTISEMENT

Cel care a pus o bombă la autocarul Borussiei Dortmund anul trecut şi-a primit pedeapsa, 14 ani de închisoare! A vrut să scadă acţiunile clubului la bursă

Cel care a pus bomba la autocarul Borussiei Dortmund a fost identificat şi arestat, iar azi şi-a primit pedeapsa, 14 ani de închisoare pentru cele 28 de capete de acuzare. Sergei Wenergold, în vârstă de 29 de ani a fost găsit vinovat în urma unui proces ce a durat 11 luni. Motivul pentru care atentatorul a pus în pericol fotbaliştii este că a vrut să scadă acţiunile clubului german.

Sergei Wenergold a primit 14 ani de închisoare pentru atacul cu bombă asupra autocarului Borussiei Dortmund. Sursa foto: Marcel Kusch / AP

Sergei Wenergold pariase pe o scădere bruscă a acţiunilor clubului german şi, considera că, prin uciderea cât mai multor fotbalişti, căderea acestora îi va aduce un profit de 500.000 de euro. În urma atentatului în afara celor două victime, fotbalistul Marc Bartra şi un poliţist şi partida a fost amânată pentru a doua zi. Meciul conta pentru faza sferturilor din Liga Campionilor, sezonul 2016-2017 şi s-a încheiat cu victoria francezilor cu 3-2, după ce pe atunci un necunoscut puşti minune Kylian Mbappe reuşea o “dublă”.

ADVERTISEMENT
  • 8,63 de euro este valoarea unei acţiuni a clubului Borussia Dortmund la bursă
Tags: