14 ani de la cea mai mare performanță din cariera lui Andrei Cristea! A uimit o lume întreagă. Video cu seara de poveste a atacantului

Traian Terzian   
în Universitatea Craiova
24/02/2019, 10:30
14 ani de la cea mai mare performanță din cariera lui Andrei Cristea! A uimit o lume întreagă. Video cu seara de poveste a atacantului GALERIE FOTO
Acum 14 ani, Andrei Cristea reușea cea mai mare performanță din cariera sa

Atacantul Andrei Cristea se află în lotul Universității Craiova pentru meciul cu FCSB de la ora 20:00, la fix 14 ani de la cea mai mare performanță din cariera sa. La 24 februarie 2005, actualul jucător al oltenilor făcea o partidă memorabilă în tricoul ”roș-albaștrilor” în Cupa UEFA.

Andrei Cristea, acum în vârstă de 34 de ani, a jucat pentru adversara din această seară în perioada 2004-2006 și a fost foarte aproape să semneze cu gruparea finanțată de Gigi Becali în această iarnă. Deși omul de afaceri anunțase mutarea, pe fir a intrat U Craiova și jucătorul a ajuns în cele din urmă în Bănie.

14 ani de la cea mai mare performanță din cariera lui Andrei Cristea

Acum exact 14 ani, Andrei Cristea reușea cea mai mare performanță din cariera sa în partida pe care FCSB o elimina formația spaniolă FC Valencia din 16-imile de finală ale Cupei UEFA. După înfrângerea cu 0-2 din prima manșă, tehnicianul de atunci al ”roș-albaștrilor”, Walter Zenga, a început în ofensivă cu Andrei Cristea la cererea lui Gigi Becali și acesta a reușit două goluri fantastice care au trimis întâlnirea în prelungiri și apoi la loviturile de departajare.

Andrei Cristea se bucură alături de colegii săi și de suporteri după eliminarea Valenciei din Cupa UEFA
Andrei Cristea se bucură alături de colegii săi și de suporteri după eliminarea Valenciei din Cupa UEFA

În fața a 30.000 de oameni prezenți pe legendarul stadion Steaua din Ghenchea, ”roș-albaștrii” s-au calificat după loviturile de departajare, iar eroul a fost fără doar și poate Andrei Cristea, deși acesta a fost înlocuit în minutele de prelungire cu Eugen Baciu.

La 14 ani distanță de la acea performanță incredibilă, Andrei Cristea a ajuns la U Craiova și va fi adversarul FCSB-ului în partida din etapa cu numărul 25 a Ligii 1 Betano, care va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Noul atacant din Bănie a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK înaintea acestei întâlniri și a dezvăluit că simte că va fi anul Craiovei.

Închide ×